Tijdens de jubileumviering vond ook een onderling toernooi plaats.
Tijdens de jubileumviering vond ook een onderling toernooi plaats. Foto: Lya Cattel

BBC Ardito wordt 'Ardito Blue Rebels'

Sport 381 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Al veertig jaar is BBC Ardito een begrip in de Bommelerwaard. Afgelopen weekend werd het jubileum op feestelijke wijze met alle leden gevierd.

Door middel van een onderling toernooi, een verkorte Algemene Ledenvergadering waar de nieuwe naam 'Ardito Blue Rebels' boven 'Ardito Cameleons' en 'Ardito'78' werd gekozen, een barbecue en een feestelijke avond vol onthullingen, werd het veertigjarig jubileum van BBC Ardito zaterdag op gepaste wijze luister bijgezet.

Het belooft het begin van een koerswijziging in te leiden, want behalve de nieuwe naam en de nieuwe 'Ardito-blauwe' tenues, wil de basketbalvereniging uit Zaltbommel zich nog intensiever gaan bezig houden met de coaching van de jeugd. Cindy Horstman, lid van de sponsor- en evenementencommissie en zelf spelend in het damesteam, legt uit: "Er is een nieuw plan gemaakt oor de toekomst. Het is de bedoeling dat de trainingen in de verschillende leeftijdscategorieën wat makkelijker worden, zodat de jeugd vloeiender door kan stromen. Zo zorgen we ervoor dat het verschil niet meer zo groot is tussen de verschillende trainers van de jeugdteams. We willen doorpakken om de club en het ledenaantal te laten groeien. Mede daarom zijn we ook druk met ledenwerving. Het merendeel van de leden komt uit de stad Zaltbommel, maar de hele Bommelerwaard is natuurlijk veel groter. Ik neem aan dat er meer basketbaltalent rondloopt in deze regio. We hebben zoveel talenten die nu allemaal bij andere clubs op hoog niveau spelen. Bijvoorbeeld een dame die promotiedivisie gespeeld heeft, maar nu weer terugkomt en misschien ook weer mee wil gaan trainen. Die talenten komen allemaal bij ons vandaan, dus we zijn een goede kweekvijver voor de rest. Het is te hopen dat zij op een gegeven moment allemaal wel terug naar onze club gaan komen. Dat zou het mooiste zijn", aldus Horstman.

Sportief
In het kader daarvan heeft de Zaltbommelse basketbalclub een actie op touw gezet, weet ook Horstman: "Voor kinderen vanaf zes jaar is het mogelijk om drie keer gratis mee te trainen, om zo kennis te maken met de sport. Je hoeft voor ons alleen maar sportief te zijn; ervaring en lengte zijn niet nodig."

Niet alleen in de jeugd zit Ardito om leden te springen. Ook bij de senioren kan men in Zaltbommel nog de nodige aanvullingen gebruiken. Raadpleeg onderstaande website voor meer informatie over de club of betreffende het inschrijven bij de basketbalvereniging.

Martin van Hemert

http://www.bbcardito.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden