• De wethouder en de schooldirecteur gaven het startsein voor het programma Streetwise.
• De wethouder en de schooldirecteur gaven het startsein voor het programma Streetwise. Foto: Gemeente Maasdriel

Verkeersveiligheid rond De Schakel in Ammerzoden verbeterd

Algemeen 184 keer gelezen

AMMERZODEN • Basisschool De Schakel nam vrijdag de veilige schoolzone rond het gebouw in gebruik. Omdat het toch opletten geblazen blijft, kregen de leerlingen praktijkles over het verkeer.

Rond de school is onder meer een zebrapad aangelegd en opvallend gekleurde palen rondom de oversteekplaatsen. Schooldirecteur Frank van Alphen is erg blij met de verbeteringen.

Samenwerken
Ook wethouder Jan-Hein de Vreede is zeer tevreden met het resultaat. Daarnaast benadrukt hij dat het een mooi voorbeeld is van samenwerken. Samen met ouders, de ouderraad, de gemeente en de school zijn vooraf gesprekken gevoerd over de situatie en er is samen gekeken hoe de schoolzone veilig gemaakt kan worden. De gele hekjes, het zebrapad en de palen met de rode hand erop bewijzen dat de samenwerking geslaagd is. "De kleine weggebruikers kunnen nu veilig oversteken", constateert de wethouder tevreden.

Streetwise
Toch blijft de verkeersveiligheid een groot aandachtspunt van de school. Om deze reden zijn de verkeerslessen over verkeersveiligheid opgenomen in het structureel lesprogramma. Van Alphen en De Vreede gaven vrijdagochtend het startsein voor Streetwise. In dit programma van de ANWB leren kinderen spelenderwijs hoe ze in de praktijk beter kunnen omgaan met het drukke verkeer waar ze dagelijks mee te maken hebben.

Door middel van verkeersactiviteiten leerden de kinderen van de basisschool spelenderwijs over het verkeer. Vragen zoals 'wat is veilig oversteken' en 'waar liggen de gevaren' kwamen tijdens de verkeersactiviteiten aan de orde. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden