Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Marco met Jeroen, zijn keeperstrainer en de vader van Fenne.
• Marco met Jeroen, zijn keeperstrainer en de vader van Fenne. (Foto: aangeleverd)

Marco (16) loopt voor Trots op Fenne

  •   425 keer gelezen

AALST • Vorig jaar was hij nog te jong, maar volgend weekend loopt Marco van Hemert (16) uit Aalst de Dam tot Damloop. Voor het goede doel.

Met zijn deelname hoopt Marco - jeugdkeeper bij Roda Boys - met dorpsgenoot Martijn van Duren geld bijeen te brengen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. "Mijn trainer Jeroen van Driel heeft zijn dochtertje Fenne verloren aan een stofwisselingsziekte toen zij negentien maanden oud was. Omdat Jeroen en zijn vrouw Corine ook vrienden van mijn ouders zijn, heb ik daar veel over gehoord. Ik kan me niet voorstellen hoe zij zich gevoeld moeten hebben", zegt Marco.

Trots op Fenne
Jeroen en Corine richtten later team Trots op Fenne op, waarmee ze zich inzetten voor de organisatie Stofwisselkracht. De deelname aan de Dam tot Damloop is één van de activiteiten waarmee geld wordt ingezameld. Van Amsterdam naar Zaandam: ruim zestien kilometer, ook wel de ten miles.

Trainen
Marco is flink aan het trainen, wat nog niet meevalt naast twee voetbaltrainingen en een wedstrijd per week. "Mijn streeftijd is anderhalf uur, eigenlijk vooral omdat Jeroen deze afstand een keer in een uur en 35 minuten heeft gelopen", lacht Marco. Spannende factor is nog wel dat hij zijn ene voet heeft overbelast. "Hopelijk komt dat op tijd goed."

Alle beetjes helpen
Aan de steun van vrienden en familie zal het niet liggen, die reageren positief op zijn verzoek om een kleine bijdrage. "Alle beetjes helpen, we zijn superblij met elke steun", doet Marco nog een laatste oproep.

Doneren kan via deze link. Meer informatie is ook te vinden via de facebookpagina's van Stofwisselkracht en Trots op Fenne.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK