Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bij dyslexie wordt informatie niet doorgestuurd naar het juiste hersengebied. Carola gaat met de persoon in kwestie op zoek naar de blokkade.
• Bij dyslexie wordt informatie niet doorgestuurd naar het juiste hersengebied. Carola gaat met de persoon in kwestie op zoek naar de blokkade. (Archieffoto: Marijke Verhoef)

Kinesiologiepraktijk in Bruchem pakt allergieën en leerproblemen aan

  •   387 keer gelezen

BRUCHEM • Carola den Oudsten is een kinesiologiepraktijk gestart. De toepassingen zijn breed; Carola specialiseerde zich in allergieën en leerproblemen.

Veel mensen kennen Carola van haar werk als audicien in Zaltbommel. "Anderhalf jaar geleden ben ik daarmee gestopt om tijd vrij te maken voor mijn studie tot kinesioloog. Ik studeerde al ruim een jaar naast mijn werk en daar kon ik nu meer tijd en energie in steken", vertelt de Bruchemse.

Spiertesten
De basis van kinesiologie zijn spiertesten. "Met het toepassen van correctietechnieken ontdekte ik dat ik al veel klachten met betrekking tot spieren kon verminderen. Veel heb ik daar echter niet mee gedaan, want ik vond voeding en allergieën veel interessanter. Deze lijn heb ik helemaal doorlopen en ik kan er zeer veel mee bereiken."

Ongemerkt allergisch
Veel klachten zijn een gevolg van allergieën, iets wat mensen vaak niet in de gaten hebben. Voorbeelden zijn darmproblemen, benauwdheid, hooikoorts, waterwratten, gewrichtsklachten en eczeem. Ook het testen van tekorten behoort tot de mogelijkheden en het uitzoeken welk supplement het beste dit tekort kan aanvullen.

Dyslexie
"Dit jaar heb ik veel certificaten behaald, waaronder het LEAP-certificaat", gaat Carola verder. "Hierin wordt ingegaan op leerproblemen, de meest bekende is dyslexie. Informatie die binnenkomt wordt niet doorgestuurd naar het juiste hersengebied. Ergens onderweg komt het een blokkade tegen. Via LEAP kan ik testen waar de blokkade zit en die opheffen, waardoor leren (en daarna het integreren) weer mogelijk is."

Gehoorproblemen
In de nabije toekomst wil Carola haar kennis van audiologie gaan combineren met haar kennis van kinesiologie om mensen met gehoorproblemen te helpen.

Belangstellenden kunnen bellen voor een afspraak in haar praktijk aan huis (Kershof 7): 06-27536921.

www.kinesiologie-carola.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK