Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Klusjesman Johan neemt afscheid van Juliana van Stolbergschool

  •   196 keer gelezen

POEDEROIJEN • Na bijna dertig jaar is Johan Schouten gestopt als vrijwilliger bij de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen. De schoolkinderen lieten dat niet ongemerkt voorbijgaan en verrasten de klusjesman vrijdag.

Volkomen onverwachts werd Johan met zijn favoriete auto opgehaald, op zijn werk in Gameren, en naar Poederoijen gereden. Daar stonden de leerlingen klaar die hem een bedanklied toezongen.

Hij moest mee naar het plein achter de school en daar werden hem, onder toeziend oog van de leerlingen, een aantal cadeaus overhandigd. Eén cadeau zat verstopt in een dichtgetimmerde kist, dat was de laatste klus die Johan moest doen. Uit de kist kwam een prachtig herinneringsboek; alle kinderen hadden iets voor hem gekleurd en dat was mooi opgeplakt in een boek.

Johan Schouten was sinds 1989 vrijwilliger voor de school. Hij maaide het gras en deed allerhande klusjes zoals boekenrekken ophangen, kapot meubilair repareren en het onderhoud aan de speeltoestellen buiten.

"Wij zijn blij dat Johan zich zoveel jaren op voortreffelijke wijze in heeft willen zetten voor onze school en zullen hem hard missen", aldus de leerkrachten en directeuren van de Poederoijense basisschool.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK