Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Controle camping Kerkdriel: tien auto's in beslag genomen

  •   2345 keer gelezen

KERKDRIEL • Overheidsinstanties kamden maandag de camping Maaszicht in Kerkdriel uit. Er werden onder meer tien auto's in beslag genomen, voor 10.000 euro aan openstaande boetes geïnd en materialen voor een hennepkwekerij gevonden.

In ruim zeven uur zijn zestig standplaatsen bezocht door de medewerkers van de gemeente Maasdriel, de politie, de Belastingdienst en de brandweer. Iedereen die de camping wilde verlaten is gecontroleerd op een geldig identiteitsbewijs en kentekenregistratie.

Arbeidsmigranten
Belangrijkste doel van de actie was het in kaart brengen van illegale permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten op de camping. Verder is er door de brandweer gekeken naar de brandveiligheid. Opsporen van criminaliteit was bij deze interventie niet het hoofddoel.

Toch hebben de Belastingdienst en de politie deze dag zeer concrete resultaten geboekt. In totaal heeft de Belastingdienst tien auto's in beslag genomen, waarvan zeven direct zijn afgevoerd. De controle aan de ingang leidde tot het direct betalen van openstaande boetes voor een bedrag van 10.000 euro.

Gestolen autoambulance
Er is een autoambulance terug gevonden ter waarde van 70.000 euro en ook een gestolen aanhanger. Daarnaast zijn er materialen voor een hennepkwekerij aangetroffen in een loods.

Naast het inzichtelijk krijgen van welke mensen op het campingterrein vertoeven, is ook informatie verzameld voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld zorgvragen. Dit laatste bleek nagenoeg niet aan de orde.

Terugkijkend op de dag concludeert de gemeente dat de integrale controle naar wens is verlopen; er werd goed samengewerkt en respectvol gehandeld. Ook de bewoners van de camping verleenden hun medewerking. 

Met de controle wil Maasdriel duidelijk maken dat er werk wordt gemaakt van handhaving: iedereen is gelijk, wet- en regelgeving moeten worden nageleefd en wie dat niet doet, moet op de blaren zitten. In augustus hield de gemeente een soortgelijke controle op het chaletpark bij de jachthaven in Ammerzoden.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK