Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nacht in een doos levert 2.000 euro op

Algemeen 298 keer gelezen

KERKDRIEL • Afgelopen weekeinde organiseerden vijf samenwerkende kerken een Nacht Zonder Dak om aandacht en geld te vragen voor zwerfjongeren. Ditmaal bij de protestantse kerk in Kerkdriel. De deelnemers hadden het frisjes bij nachtelijke temperaturen van negen graden.

35 Deelnemers in de leeftijd van tien tot achttien jaar lieten zich door de weersvoorspelling niet weerhouden om in de nacht van zaterdag op zondag in een zelfgebouwd 'krotje' te overnachten. Hiermee vroegen ze aandacht voor straatjongeren die altijd zo leven.

2.000 euro
De deelnemers lieten zich via de website door familie en vrienden sponsoren en ook werd er op zondagmorgen gecollecteerd in verschillende kerken in de regio. Inmiddels staat de teller van de sponsoractie al bijna op 2.000 euro. Hoewel het goede doel centraal stond, werd de deelnemers ook een afwisselend creatief en actief programma geboden die op zondagmorgen werd afgesloten met het bijwonen van de dienst in de PKN-kerk van Kerkdriel. 

Het was de achtste keer dat de protestantse kerken in de Bommelerwaard dit jongerenevenement organiseerden. Ze sluiten hiermee aan op het landelijke initiatief van hulporganisatie Tear.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden