Afbeelding
Foto: Politie Bommelerwaard

Agenten gewond bij vechtpartij in Heerewaarden

112 1.601 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Twee agenten zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een vechtpartij in Heerewaarden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Beide agenten maken het naar omstandigheden goed. Er is een verdachte aangehouden, op wie alle kosten zullen worden verhaald. Het OM buigt zich over deze zaak.

Geluidsoverlast
Rond 01:45 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast in Heerewaarden. Aan de Van Heemstraweg was een feestje aan de gang; agenten die ter plaatse gingen konden de geluidsoverlast zelf vaststellen.

Aanvankelijk werden de agenten rustig te woord gestaan door een feestganger. Op dat moment passeerden er twee andere feestgangers, waarvan er één afval op straat gooide. De man werd hierop aangesproken en reageerde agressief. Ook de vrouw in zijn gezelschap begon zich ermee te bemoeien en verklaarde: 'Als ik hier ga zitten schijten, moet ik dat zelf weten'.

Het stel -in beschonken toestand- werd weggestuurd, maar bleef terugkomen. De man beledigde de agenten en was uit op een vechtpartij. Na vier scheldpartijen kreeg hij een laatste waarschuwing. Toen de maat vol was, werd de man door de politie aangehouden. Hij ging direct vol in het verzet en er ontstond een vechtpartij waarbij de man en een agent op de grond terechtkwamen.

Uiteindelijk kon de man worden geboeid en worden afgevoerd naar het cellencomplex in Tiel.

De verdachte zal niet alleen strafrechtelijk worden aangepakt, maar zal ook financieel verantwoordelijk worden gehouden voor het veroozaken van schade/letsel. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden