• Vorig jaar tijdens 'Zomer in Gelderland' kwam de wens voor een ontmoetingsplek al naar voren in Gameren.
• Vorig jaar tijdens 'Zomer in Gelderland' kwam de wens voor een ontmoetingsplek al naar voren in Gameren. Foto: Lya Cattel

Gameren krijgt JOOP: Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats

Algemeen 643 keer gelezen

GAMEREN • De dorpsraad in Gameren is van plan het voormalige Youth for Christ-gebouw als ontmoetingscentrum in te richten. Een gebouw voor jeugd en ouderen was één van de grootste wensen die in het dorp leefden.

"Onder de noemer JOOP zijn we als dorpsraad aan de slag gegaan met de invulling van deze wens. JOOP staat voor Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats. Onverwacht mogen we het voormalige gebouw van Youth for Christ aan de Jan van Steenbergen-straat 15 hiervoor gaan gebruiken", schrijft de dorpsraad in de zomernieuwsbrief.

Vrijwilligers
Voordat JOOP gebruikt kan worden om kindermiddagen of jongerenavonden te organiseren, moet het gebouw en de grond eromheen opgeknapt worden. Daarvoor vraagt de dorpsraad vrijwilligers. Die kunnen zich melden via info@dorpsraadgameren.nl. Ook met mensen die ideeën hebben voor activiteiten - bijvoorbeeld een koffietafel, spelletjesmiddag, gametoernooi voor de jeugd - komt de jeugdraad graag in contact.

Verkeer rond school
Eén van de eerste bijeenkomsten in JOOP is op dinsdag 18 september (19:30-20:00 uur). Inwoners kunnen dan het herziene voorstel voor de verkeerssituatie bij de basisschool bekijken en van commentaar voorzien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden