• De scouts brachten tien dagen grotendeels op het water door.
• De scouts brachten tien dagen grotendeels op het water door. Foto: aangeleverd

Scouting Zaltbommel geniet en wint tijdens Nationaal Waterkamp

Algemeen 265 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een ervaring én een aantal podiumplekken rijker zijn de jongens en meisjes van de Zeeverkenners en Wilde Vaart uit Zaltbommel teruggekomen van het Nawaka. Nawaka is het tiendaagse Nationaal Waterkamp van de waterscouting.

Het nationaal kamp kenmerkt zich door de verschillende en uitdagende nautische activiteiten en internationale uitwisselingen. De opening was dit jaar in de stad Zeewolde, net als de Gondelvaart waarbij vierhonderd versierde en verlichte bootjes een show gaven aan de inwoners als bedankje voor de gastvrijheid. 

Wedstrijden
Naast alle activiteiten in en op het water zijn er ook wedstrijden. Eerst wordt er per subkamp gestreden op de onderdelen zeilen, roeien en wrikken. Vervolgens mag de top van elk subkamp het tegen elkaar opnemen in de finales.

Bij het onderdeel roeien wist Zaltbommel vier finaleplekken te bemachtigen. Vanuit de Zeeverkenners hebben de jongens junioren de tweede plek weten te behalen. De dames junioren visten net naast het podium met een vierde plek. De Wilde Vaart wist de derde plek te bemachtigen en de veteranen (leiding) hebben de eerste plek behaald. 

4500 deelnemers
Het Nawaka wordt eens in de 4 jaar gehouden, dit jaar in Zeewolde op het scouting landgoed. Er waren zo'n 4500 jeugddeelnemers samen met hun begeleiding en daarnaast nog een 800 vrijwillige medewerkers.

Dankzij verschillende sponsoring en de inzet van het leidingteam hebben de jongens en de meisjes van de Zeeverkenners en Wilde Vaart tien onvergetelijke dagen gehad in Zeewolde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden