• De bouw van de kerk ligt nu stil vanwege geldgebrek.
• De bouw van de kerk ligt nu stil vanwege geldgebrek. Foto: Piet Prince

Inzamelingsactie voor kerk in Kenia

Algemeen 167 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Bommelaar Piet Prinse zet zich in voor de bouw van een kerk in de Keniaanse plaats Kwoyo. De Kerk met Passie in Pand 9 steunt zijn actie.

Als busschauffeur reed Piet tot een aantal jaren geleden regelmatig groepen geestelijken door Europa. Zo kwam hij in contact met nonnen en paters uit binnen- en buitenland, waaronder de Fraters van Tilburg. Hun zendingswerk in Kenia richt zich op onderwijs en internaten, gezondheidszorg, opvang van weeskinderen, landbouw, gevangenen en jongerenwerk.

In 2013 reisde Piet voor het eerst naar Kenia. Hij mocht al eens namens Kringloop De Spullewaard een cheque aan de fraters overhandigen en zamelde zelf oud ijzer in om een watertank van 6000 liter bij een woning te kunnen installeren.

In december 2017 leerde hij de familie Geophrey Omuthe kennen. Die familie is actief lid van de Seventh Day Adventist-kerk, die diensten houdt in een ruimte die bestaat uit palen met golfplaten als bescherming tegen de zon. Een eindje verderop ligt een bouwput: het begin van een een fatsoenlijk kerkgebouw. Op het moment dat Piet daar een kijkje nam was het geld op en stond de bouw stil.

Pastor Josua en kerkdoudste Geophrey vroegen hem om hulp. "Op dat moment kon ik niets beloven, maar hun verzoek en de beelden van de half afgebouwde kerk en de geïmproviseerde ruimte waar ze nu kerk moeten houden, lieten mij niet los", vertelt hij. "Het voelt alsof dit met een doel op mijn pad was gekomen. Noem het goddelijke voorzienigheid, maar de hulpvraag laat me niet meer los."

Terug in Nederland ging Piet op zoek naar steun voor het project. Hij nam onder andere contact op met de Evangelische Gemeente Bommelerwaard, de Kerk met Passie, in Pand 9.

"Ik zie de Seventh Day Adventist-kerk in Kwoyo als een zustergemeente van de Kerk met Passie, maar dan 10.000 kilometer verderop", zegt Piet. En de EGB kan zich tot zijn grote vreugde vinden in het goede doel. In de dienst van zondag 26 augustus is de collecte voor de verdere nieuwbouw van de kerk in Kwoyo.

Tijdens de dienst houdt Piet een presentatie met foto's van de situatie in Kenya.

Meer informatie is verkrijgbaar via: 06-29521369 of pcwprinse@telfort.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 5 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden