• Lisanne Klop is de nieuwe eigenaresse van de winkel, die op 1 september open gaat.
• Lisanne Klop is de nieuwe eigenaresse van de winkel, die op 1 september open gaat. Foto: Lya Cattel

'De Boekenplank' verhuist naar Poederoijen

Algemeen 2.475 keer gelezen

POEDEROIJEN • Christelijke boekhandel De Boekenplank heeft een nieuwe eigenaar én verhuist van Gameren naar Poederoijen.

Lisanne Klop is nog maar 16 jaar oud. Vijf jaar geleden liep ze een schedelbasisfractuur op bij een val op het schoolplein. Sindsdien is ze chronisch ziek; ze heeft 24 uur per dag hoofdpijn. Medicijnen helpen niet, ze heeft 'er mee leren leven'. Naar school gaan is er niet meer bij, maar dankzij reformatorische scholengemeenschap Gomarus heeft ze de mogelijkheid om thuis te leren en 'gespreid examen' te doen.

Reformatorisch Dagblad

Vorig jaar schreef het Reformatorisch Dagblad een artikel over die vorm van onderwijs en examen doen. Daarin vertelde Lisanne dat ze ooit graag een boekwinkel zou willen hebben.

Eigenaresse Alberty van de Laar van De Boekenplank in Gameren las het interview en nam contact op met de familie Klop. "Na dertig jaar vond Alberty het genoeg geweest", vertelt Lisanne. "Mijn ouders waren meteen enthousiast, ze vonden het echt iets voor mij."

1 september

Zo gezegd, zo gedaan. De hal van het familiebedrijf, Installatiebedrijf Bakker aan de Egter van Wissekerkeweg 5 in Poederoijen, werd voor een deel leeggehaald. Schotten met daarboven een sfeervol tentdoek zorgden meteen voor een gezellige indeling. Deze week is Lisanne nog volop aan het inrichten, de winkel gaat op 1 september officieel open.

Accessoires en speelgoed

De 16-jarige onderneemster heeft het assortiment flink uitgebreid. Want naast de bekende kinder- en jeugdboeken, streekromans en theologische werken, heeft ze ook een deel van de winkel ingericht met moderne woonaccessoires, sieraden en speelgoed. Mooi uitgestald staan kandelaars, fotolijstjes, stenen en glazen vaasjes bij elkaar.

Sieraden

Een deel van de winkel is ingericht met mooi houten speelgoed, van rammelaartje tot treintjes, in diverse prijsklassen, ook voor de kleine portemonnee. Kettingen, armbanden en horloges in alle soorten en maten bieden voor elk wat wils. Lisanne werkt zoveel ze kan. Als het vanwege haar hoofdpijnen niet meer gaat, dan neemt moeder Marleen Klop-Bakker het van haar over.

De openingstijden van de winkel zijn ruim: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur, van 13:15 tot 17:00 uur en van 18:15 tot 20:00 uur, op woensdag van 8:00 tot 12:00 uur en van 13:15 tot 16:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 12:00 en van 13:15 tot 15:00 uur.

Open dag

Op zaterdag 1 september van 10:00 tot 16:00 uur houdt het bedrijf van Lisanne's ouders open dag en gaat 'De Boekenplank' voor het eerst open. Er is onder andere een springkussen voor de kinderen, een boekenmarkt, een cadeautjesmarkt. Ook is er uitverkoop van gereedschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden