• Jaco Melse (CDA) heeft zich de afgelopen jaren onder meer hard gemaakt voor een beter mobiel bereik in de buitengebieden.
• Jaco Melse (CDA) heeft zich de afgelopen jaren onder meer hard gemaakt voor een beter mobiel bereik in de buitengebieden. (Foto: aangeleverd)

CDA zegt vertrouwen op in raadslid Jaco Melse

  •   1553 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het CDA-bestuur en de fractie hebben woensdagavond het vertrouwen opgezegd in gemeenteraadslid Jaco Melse.

"Ik begrijp er helemaal niks van", zegt de 53-jarige Melse in een reactie.

'Flabbergasted'

Sinds de verkiezingen in maart is Melse, die al acht jaar gemeenteraadslid is, naar eigen zeggen 'nauwelijks politiek actief geweest'. "Mijn vrouw en ik hebben mijn dementerende moeder twee maanden noodopvang geboden en dat is heel zwaar geweest", zegt hij. "Daarna zijn we op vakantie gegaan om daarvan bij te komen. Woensdagavond had ik overleg met het bestuur en de fractie en toen werd het vertrouwen in mij opgezegd. Het is mij volstrekt onduidelijk wat er precies gebeurd is. Ik ben echt flabbergasted."

'Opeenstapeling'

Voorzitter John van Wijgerden van CDA Zaltbommel wil niet al te veel zeggen over de kwestie. "Ons besluit is niet genomen op basis van één gebeurtenis", licht hij toe. "Het is een opeenstapeling van zaken. Jaco ging binnen de fractie steeds meer zijn eigen koers varen. Wij vonden dat daarmee het belang van de partij niet gediend werd."

Het is nog niet duidelijk of Melse nu uit de gemeenteraad stapt of dat hij zijn zetel behoudt. "Ik moet daar nu over na gaan denken", zegt hij. "Ik ben bij de verkiezingen weer gekozen en die verantwoordelijk is zwaar. Ik denk dat ik mijn plek dan ook ga innemen."

Melse kondigt aan dat hij in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, donderdag 27 september, een korte verklaring zal afleggen. Over het CDA is hij duidelijk: "Ik ben CDA-lid en blijf dat ook in de toekomst."

Fractie

De fractie van het CDA telt drie leden, waarvan nu dus twee zetels 'leeg' zijn. Simon Buwalda is onlangs wethouder geworden in Culemborg. Hein de Kort is de fractievoorzitter. Voorzitter Van Wijgerden verwacht zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over de opvolging van Buwalda in de gemeenteraad.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK