• Gert-Jan uit Zuilichem zat er even helemaal doorheen, maar was donderdagmiddag nog niet van plan om op te geven.
• Gert-Jan uit Zuilichem zat er even helemaal doorheen, maar was donderdagmiddag nog niet van plan om op te geven. Foto: Britta Alink
Vierdaagse

Gert-Jan uit Zuilichem: 'Gezelligheid houdt me op de been'

Algemeen 1.209 keer gelezen

BERG EN DAL • Gert-Jan Verzijl uit Zuilichem had het moeilijk op deze derde etappe van de Nijmeegse Vierdaagse.

Zijn ouders Giel en Janny Verzijl liepen vorig jaar de 30 km. Dit jaar gingen ze weer, maar helaas, na dag één ging het mis. Giel kreeg uitdrogingsverschijnselen en startte hij niet op de tweede dag, mede op advies van het Rode Kruis. "Je moet toch aan je gezondheid denken", zegt hij.

Samen uit, samen thuis

Janny was solidair: ook zij hield het bij de eerste dag: "Samen uit, samen thuis", is haar motto. Zij wil graag nog een groot compliment uitdelen aan de organisatie van de Vierdaagse. "Sommige mensen vinden het deelnemersgeld van 80 euro aan de hoge kant", zegt ze. "Maar moet je eens kijken wat ze er allemaal voor doen!". Ook wil ze graag een groot compliment uitdelen aan de mensen die de 50 kilometer lopen: "Petje af."

Op de derde dag van de Vierdaagse zijn ze in alle vroegte speciaal vanuit Zuilichem naar de Zevenheuvelenweg gereden om hun zoon GertJan aan te moedigen. Hij loopt de 50 kilometer. "We wisten dat Het Kontakt hier ergens zou staan", vertellen ze. "We vonden het leuk om eventjes langs te gaan. En omdat we onze polsbandjes nog hebben, mogen we morgen ook de Via Gladiola op. Dan kunnen we Gert-Jan zien finishen, want hij gaat het zeker halen."

Bouillon en suiker

Rond 11:30 uur heeft de 39-jarige Gert-Jan zijn ouders langs de kant van de weg gevonden. "Het is slopend", zucht hij, terwijl hij in een lekkere stoel onder de parasol een kopje bouillon van zijn moeder drinkt. Zout is immers goed voor je als het zo warm is. "Ook suiker is vandaag goed", zegt hij. "Maar eten gaat niet zo makkelijk, ik krijgt het er gewoon niet in." Gert-Jan heeft last van spierpijn en hij heeft pijn in beide voeten.

Gezelligheid

De gezelligheid langs de kant van de weg houdt hem op de been. "Als je zoals ik de 50 kilometer loopt, moet je een extra lus maken. Langs dat stuk staan veel minder mensen langs de weg, bijna niemand. Het is best een saai stuk en zonder publiek is dat best zwaar."

Vinze

Moeder Janny laat trots een foto zien van haar kleinzoon Vinze van 4 jaar oud. "Hier doet hij het allemaal voor", zegt ze. Gert-Jan grijnst en knikt.

Nog even bijkomen en dan gaat hij er weer voor. Want die finish gaat hij zeker halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden