William Scheij.
William Scheij. Foto: Marijke Verhoef / Het Kontakt

William Scheij: 'Ik ga op de automatische piloot'

Algemeen 632 keer gelezen

NIJMEGEN • William Scheij uit Hedel (56) heeft acht jaar vierdagse-ervaring in de benen. "Ik zet de automatische piloot aan en ga op weg. Met een goede voorbereiding lukt het gewoon."

William is door zijn schoonvader aangestoken met het vierdaagsevirus. "We stonden altijd langs de weg als verzorging voor hem en uiteindelijk besloot ik om zelf ook te gaan lopen." Inmiddels doet hij voor de achtste keer mee. De eerste keer zal hij nooit vergeten: hij liep met dertien vrouwen uit zijn dorp. Hij was de haan in het kippenhok.

Wat brengt hem jaar in jaar uit terug naar Nijmegen? "De gezelligheid", antwoordt hij resoluut. "Ik slaap al zeven jaar op dezelfde camping op een voetbalveld. We staan daar met allemaal wandelaars, het is onderling echt heel leuk. En in de dorpen waar we doorheen lopen is het zo gezellig. Gisteren was het even lastig. We liepen een stuk pal in de zon, over een saai industrieterrein. Maar dan kom je weer in Nijmegen en dan is het feest en is de vermoeidheid spontaan verdwenen!"
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden