Frans Nendels en Maarten Wiersma uit Kerkdriel met Johan Kras uit Ammerzoden.
Frans Nendels en Maarten Wiersma uit Kerkdriel met Johan Kras uit Ammerzoden. Foto: Marijke Verhoef / Het Kontakt
vierdaagse

Blaren of geen blaren, Bommelerwaarders lopen door

Algemeen 503 keer gelezen

BERG EN DAL • Met hun fluorescerende shirts zijn ze niet te missen: Frans Nendels en Maarten Wiersma uit Kerkdriel en Johan Kras uit Ammerzoden. Het vierde lid van de club, de zoon van Maarten, is vandaag wat later: hij heeft zich verslapen.

Voor Frans Nendels is het de eerste Vierdaagse. "Het overtreft de verwachtingen, een hele belevenis!" Blaren heeft hij nog niet, in tegenstelling tot Maarten, die bezig is aan zijn vierde editie. "Ik kwam er gisteren thuis achter dat ik een blaar had. Mijn pedicure is met vakantie en toen ik de huisartsenpost belde kreeg ik op mijn kop omdat ze alleen voor spoedgevallen zijn. Gelukkig ben ik uiteindelijk 's avonds om 22:00 uur geholpen door Sylvia, via Johan. Zij heeft mij vorig jaar ook al gered toen ik last had van mijn lies."

Ook Johans zoon had te kampen met blaren. Hij meldde zich woensdag na afloop bij een EHBO-post, maar moest vervolgens vier uur wachten en lag ook nog eens twee uur op de behandeltafel. "Pas om 1:00 uur was hij weer thuis in Zutphen, en nu heeft hij zich vanochtend verslapen! Hij is dus later gestart."

Onder de naam Wandelkoeken.nl wandelen de Bommelerwaarders samen met Leo de Gier het hele jaar door. De tachtigjarige De Gier zag uiteindelijk af van deelname. Met de anderen gaat het naar eigen zeggen 'fantastisch'. "We hebben nog geen dip gehad."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden