Afbeelding
Foto: aangeleverd

Orgelconcert in de Sint-Maartenskerk

Algemeen 102 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Gonnie van der Maten, cantor-organist van de Oude Kerk in Soest geeft zaterdag 21 juli om 20:00 uur een orgelconcert in de Sint-Maartenskerk.

Zij speelt onder andere Bachs bewerking van drie verzen van het Kyrië voor de Lutherse mis: BWV 669, 670 en 671. Daarna volgt een meer eigentijds intermezzo bestaande uit 'De Goddelijke Routine' van Louis Andriessen, 'In Paradisum' van Maurice van Elven en 'Requiem Aeternam' van Albert de Klerk. Vervolgens speelt Gonnie 'Jesus Christus, unser Heiland, der von uns den Zorn Gottes wandt', een communie uit de Lutherse mis. Het concert wordt besloten met de bekende 'Passacaglia' in c (BWV 582).

Breed werkterrein

Gonny van der Maten heeft een breed werkterrein. Zij is concert-organist, cantor-organist, dirigent en docent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor.

Ze is geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude).

Oude Kerk

Momenteel is zij cantor-organist van de Oude Kerk in Soest, een veelomvattende muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in de Oude Kerk in brede zin. Zij treedt hiermee in het voetspoor van illustere voorgangers als Maarten Kooy en Jan Jansen.

Concert Koor Haarlem

Daarnaast is zij vaste repetitor van het Concert Koor Haarlem en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting in Haarlem.

Bronzen medaille

In mei 2009 kreeg zij een bronzen medaille toegekend door de Société académique d'éducation et d'encouragement "Arts – Sciences – Lettres" te Parijs, voor haar verdiensten voor de Franse cultuur.

In 2015 rondde zij met goed gevolg de opleiding koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht af.

Andriessen

Op 16 september 2017 speelde zij in Haarlem de wereldpremière van het eerste orgel solo werk van de wereldberoemde componist Louis Andriessen. Dit werk werd gecomponeerd naar aanleiding van de 125e geboortedag van zijn vader Hendrik Andriessen en draagt de titel: "De Goddelijke routine". Onlangs bracht zij dit werk ook uit op CD.

Meer informatie: www.muziekkringbommelerwaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden