Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Julia de Vries
foto-reportage

'Peets Dance Camp' bij Hoppies goed voor 'kippenvel'

  •   720 keer gelezen

AMMERZODEN • Ruim 85 meisjes hebben deze week meegedaan aan 'Peets Dance Camp' op het terrein van Hoppies in Ammerzoden.

Drie dagen lang gingen de meiden aan de slag met professionele dansdocenten om in verschillende groepen choreografieën in te studeren op het gebied van moderne dans, jazz, hiphop, Afro, musical en dansimprovisatie.

De deelnemers waren tussen de 6 en 14 jaar en kwamen uit verschillende dorpen in de Bommelerwaard.

'Helemaal geweldig'

"De drie dansdagen waren helemaal geweldig. Ik heb veel enthousiaste reacties terug gekregen", vertelt organisator Petri van de Langenberg. Zij is afgestudeerd aan de Academie voor danseducatie op Fontys Hoge School voor de Kunsten en geeft les op verschillende dansscholen. Daarnaast organiseert ze haar eigen dansprojecten. Momenteel volgt zij de opleiding pedagogiek. Vorig jaar organiseerde ze de eerste editie van 'Peets Dance Camp'.  

Het hoogtepunt was de voorstelling op woensdagmiddag voor familie en vrienden.

Kippenvel

Het weer zat de meiden mee: het was bewolkt, maar droog en niet te warm. "De voorstelling in de buitenlucht was heel speciaal", vertelt Petri, die bij de workshops samenwerkte met collega dansinstructeurs.  "Alle kinderen straalden in hun mooie kostuum.", aldus Petri. "Ik kreeg er echt kippenvel van. Wat ben ik trots op alle danseressen!"

Ammerooise traditie

Petri heeft vorig jaar voor het eerst het 'Peets Dance Camp' georganiseerd, toen deden rond de vijftig meisjes mee. "Volgend jaar doen we het weer", belooft ze. "Zeker weten. Ik hoop dat het een mooie Ammerooise traditie gaat worden."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK