Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Archieffoto: Janneke Boogaard

Gemeentesecretaris Ad de Jong vertrekt uit Maasdriel

  •   334 keer gelezen

MAASDRIEL • Ad de Jong neemt afscheid als gemeentesecretaris bij de gemeente Maasdriel. Hij gaat aan de slag als adviseur openbaar bestuur bij Geerts en Partners in Vught.

De Jong stopt op 19 juli na bijna 15 jaar bij de gemeente Maasdriel. Hij geeft aan veel zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging. "Het is lastig om afscheid te nemen van een organisatie waar ik zo veel fijne jaren heb gewerkt, maar ik ga met ontzettend veel zin mijn nieuwe uitdaging tegemoet. De gemeente Maasdriel heeft de afgelopen jaren een goede basis gevormd voor de verdere ontwikkeling van de organisatie. Hiermee neem ik afscheid van een organisatie en collega's waar ik trots op ben. Voor mij is het nu tijd voor de volgende stap."

Bestuurscrisis
In Maasdriel maakte De Jong de bestuurscrisis van 2010 van nabij mee. In het BMC-rapport naar de bestuurscultuur in Maasdriel kreeg naast de politiek ook de ambtelijke top kritiek te verduren. De gemeentesecretaris zou niet voldoende tegenwicht bieden aan het toenmalige college. Naar aanleiding van het rapport werd Ton Verachtert als wethouder vervangen. Een half jaar later vertrok ook Cees Sips. De Jong bleef.

Job rotation
In 2012 wisselde De Jong voor een half jaar van post met Piet Wanroojj, destijds gemeentesecretaris in Neerijnen. De job rotation in het kader van de regionale samenwerking zou een jaar duren, maar Wanrooij wilde eerder terug naar Neerijnen toen daar een nieuw college werd geïnstalleerd.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK