Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Raar

Algemeen Column 250 keer gelezen

Wat een raar verhaal over die zogenaamde teleurstelling van raadsleden over de rotonde-reclame.

Ondernemers mogen een rotonde adopteren. Het was de bedoeling dat met name hoveniersbedrijven dat zouden doen. Die zetten dan een minuscuul bordje neer dat zij die rotonde onderhouden en dat was dan de reclame.

Als ik hovenier was, wist ik wel beter. In ieder geval een flink bord. En als ik namens de gemeente met die rotondes de boer op moest, had ik het ook anders gedaan dan de ambtenaren voor ogen hadden. En dat is nu dus gebeurd. Vervolgens piepen sommige raadsleden dat het een zooitje is.

Wat een onzin. Ik zie juist perspectieven. Elke armlastige gemeente kan zo de inkomsten wat opkrikken. En let maar eens op: er komt een tijd dat ze extra rotondes gaan aanleggen om meer reclame-inkomsten te generen! En wat dacht je van zebrapaden: "Deze voetgangersoversteekplaats is mede mogelijk gemaakt door Hema Zaltbommel." En ja hoor, de Bruna adopteert de spiegels bij een gevaarlijke kruising. En die Schapenrotonde wordt geëxploiteerd door Van der Schans, "Het juiste adres voor niet alleen uw geiten." En bij de volgende verkiezingen voor de gemeenteraad voorzien de partijen alle verkeersborden van hun logo. Behalve PvdA/GroenLinks. Die maaien de bermen zo dat hun naam pontificaal in het gras verschijnt. Dat kan ook met Roundup.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden