Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• SGP-wethouder Gijs van Leeuwen woont in Houten. Hij is in Zaltbommel o.a. gebiedswethouder voor Poederoijen, Nederhemert, Bern, Zuilichem en Nieuwaal.
• SGP-wethouder Gijs van Leeuwen woont in Houten. Hij is in Zaltbommel o.a. gebiedswethouder voor Poederoijen, Nederhemert, Bern, Zuilichem en Nieuwaal. (archieffoto: Janneke Boogaard)

Wethouder gaat Poederoijen verkennen met paard en wagen

  •   166 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wethouder Gijs van Leeuwen brengt op donderdag 12 juli een bezoek aan Poederoijen. De gebiedswethouder bezoekt in de loop van het jaar al 'zijn' dorpen.

Van Leeuwen vindt het belangrijk om 'echt in verbinding te zijn' met de dorpen waarvoor hij gebiedswethouder is: "Ik wil in de samenleving zijn om te zien wat er leeft, wat er speelt en welke uitdagingen er zijn".

Naast Poederoijen is Van Leeuwen ook gebiedswethouder voor de dorpen Nederhemert, Bern, Zuilichem en Nieuwaal. Een kennismaking met deze dorpen volgt in de loop van het jaar.

Bezoek Poederoijen

Tijdens het bezoek aan Poederoijen rijdt hij met enkele leden van de dorpsraad Poederoijen en met dorpscoördinator Nicole Heerius een rondje langs de belangrijkste projecten en bezienswaardigheden in het dorp. Ze doen dat met paard en wagen, geregeld door Hans van de Ven van de dorpsraad Poederoijen.

Tips

Inwoners die voor dit rondje tips of suggesties hebben kunnen dit melden bij dorpscoördinator Nicole Heerius via nheerius@zaltbommel.nl of via 06 2902 4749.

Gijs van Leeuwen

De SGP-wethouder Gijs van Leeuwen (1962) woont in Houten en is al vanaf zijn achttiende politiek actief. Hij was ruim twintig jaar raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Houten, ruim zes jaar algemeen bestuurslid van waterschap De Stichtse Rijnlanden en nu actief als statenlid en factievoorzitter in de Provinciale Staten van Utrecht. 

Van Leeuwen is getrouwd en heeft zes kinderen en inmiddels ook één kleinkind. Hij mag als trouwambtenaar huwelijken sluiten en doet ook nog vrijwilligerswerk voor de Stichting Ontmoeting. 

Gebiedswethouders

Per dorp en wijk is één van de wethouders de gebiedswethouder. De gebiedswethouder is bestuurlijk aanspreekpunt en contactpersoon voor een dorp of wijk.

Inwoners kunnen hun input kwijt bij de dorps- en wijkcoördinator van hun wijk of dorp.

Een gebiedswethouder draagt primair de verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van gebieds-, dorps- en wijkplannen of -opgaven (in samenwerking met inwoners, platforms en betrokken organisaties).

De gebiedswethouder heeft de helikopterview over wat er in een dorp of wijk gebeurt. Hij kan hierdoor waar nodig zaken aan elkaar verbinden.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK