• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien. Rechts het spoor, links de A2.
• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien. Rechts het spoor, links de A2. Foto: Knevel architecten

Na de zomer meer informatie over Leisuredome

Algemeen 506 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Na de zomer krijgt de gemeenteraad informatie over de stand van zaken rond de 'Leisuredome', het grote vrijetijdscentrum dat gepland staat tussen de A2 en het Spoor.

Dat beloofde wethouder Gijs van Leeuwen donderdagavond in reactie op vragen van D66 tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces.

Schriftelijke vragen

Fractievoorzitter Thom Ummels van D66 greep het vragenhalfuurtje aan om informatie te krijgen over de Leisuredome. "In november 2017 vroegen wij ook al naar de voortgang", aldus Ummels. "De toenmalig verantwoordelijk wethouder zie toen dat het initiatief hoe dan ook door zou gaan, met of zonder bioscoop Pathé. In januari werd bekend dat er een principe verzoek lag van de initiatiefnemer. En de wethouder zei toen weer dat het plan zeker door zou gaan. In februari van dit jaar stelden we schriftelijke vragen en uit de antwoorden van het college bleek dat Pathé niet meer in beeld was. Bij de bespreking van het Bestuursakkoord op 17 mei hebben we opnieuw gevraagd wanneer de toegezegde stukken eindelijk naar de raad zouden komen."

Spijkerharde toezeggingen

Ummels noemde het 'bestuurlijk onbetamelijk' om de raad na zoveel 'spijkerharde toezeggingen' niet van de 'relevante informatie' te voorzien.

Onderzoeken

Wethouder Gijs van Leeuwen zei dat het college 'voortvarend' met het dossier aan de slag is. "Focus heeft een aanvraag gedaan en wij zijn die nader aan het onderzoeken", antwoordde hij. "We onderzoeken onder andere verdringing, behoefte en de gevolgen voor de verkeerssituatie. De ordentelijke weg is om het eerst in het college te bespreken en daarna de gemeenteraad te informeren."

Na het zomerreces

Het college heeft deze week de laatste collegevergadering voor de zomer gehouden. Van Leeuwen verwacht dat de Leisuredome in de eerste vergadering na het zomerreces op de agenda staat. "Daarna zullen we u zo snel mogelijk informeren", beloofde hij de raad.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 1 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 1 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden