summer vacation, sunbathing and pedicure concept - three women lying on the beach with straw hat, sunglasses and bag
summer vacation, sunbathing and pedicure concept - three women lying on the beach with straw hat, sunglasses and bag (Foto: lev dolgachov (nl.123.com))
TipBommelerwaard.nl

Bommelerwaarders vooral in Europa op vakantie

  •   251 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De meeste inwoners van de Bommelerwaard vieren hun vakantie in Nederland of ergens in Europa. Dat blijkt uit de meest recente peiling van TIP Bommelerwaard.

Slechts vijftien procent van de invullers van de vragenlijst geeft aan buiten Europa op reis te gaan. Het aantal deelnemers aan het onderzoekje is niet representatief voor de regio, maar geeft wel een aardig beeld.

Iets meer dan 23 procent geeft aan in Nederland op vakantie te gaan, 1 procent in België, 8 procent in Duitsland en 14 procent in Frankrijk, 38 procent gaat naar een ander Europees land.

Australië

De verste bestemming, die Bommelerwaarders aangeven is Australië. Ook Canada, Japan, Zuid-Korea, Thaliland en Laos  werden genoemd.

Juli/augustus

Bijna 40 procent van de respondenten gaat in de maand juli of augustus op vakantie.

Van de mensen die aangeven niet in deze periode op vakantie te gaan, gaat de 50 procent in een ander seizoen op vakantie. 27 procent geeft aan geen geld te hebben voor vakantie.

Over het burgerpanel

Leden van burgerpanel TipBommelerwaard.nl buigen zich ongeveer één keer per maand over drie actuele (en meestal lokale) onderwerpen. Ze krijgen de vragen via een mail en beslissen per keer of ze, geheel anoniem, meedoen. Onderzoeksbureau Toponderzoek analyseert de resultaten; Het Kontakt publiceert erover en speelt tips van het panel door aan betrokken partijen, zoals de gemeente.

Alle volwassenen die in de Bommelerwaard wonen of werken kunnen lid worden van het panel. Aanmelden kan op www.tipbommelerwaard.nl. Daar zijn ook eerdere uitslagen terug te zien.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK