• Het grasveld voor het Stadskasteel is volgens de stichting niet groot genoeg voor de bouw van het toekomstige paviljoen.
• Het grasveld voor het Stadskasteel is volgens de stichting niet groot genoeg voor de bouw van het toekomstige paviljoen. archieffoto: Janneke Boogaard

Stichting wil meer ruimte voor mogelijk Fiep Paviljoen

Algemeen 240 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het grasveld naast Museum Stadskasteel is te klein voor de mogelijke bouw van een Fiep Paviljoen. Dat schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad.

Stichting Fiep Paviljoen Zaltbommel heeft in haar beleidsplan berekend dat ongeveer 1600 vierkante meter nodig is voor het toekomstige paviljoen.

Het originele ontwerp betrof 500 vierkante meter. Daarom stelt het college nu voor om het Fiep Westendorpmuseum onderdeel te laten zijn van de totale 'ontwerpopgave voor de Bossche Poort'.

Wisselende tentoonstellingen

De stichting wil dat het Fiep Paviljoen 'een kunsthal/expositiegebouw' wordt voor wisselende tentoonstellingen en activiteiten die passen bij het werk en leven van de in Zaltbommel geboren Fiep Westendorp.

In het beleidsplan kondigt de stichting aan in 2019 te willen beginnen met de bouw van het paviljoen.

Locatie niet bekend

Wat nu de exacte locatie voor het gebouw moet gaan worden, is nog niet bekend. Wel is volgens het college door de stichting 'een (visuele) verbinding met het Stadskasteel als voorwaarde opgenomen'. 

De stichting wil in de toekomst de kunsthal gebruiken voor wisselende exposities. Er zou een winkel moeten komen en horeca. Ook is er veel ruimte voor educatie en scholenprogramma's.

40.000 bezoekers

In het beleidsplan staat dat de initiatiefnemers mikken op zo'n 40.000 bezoekers per jaar. "Dit onderverdeeld in 15.000 bezoekers per tentoonstelling (twee tentoonstellingen per jaar) en 10.000 bezoekers via atelier activiteiten, die gekoppeld zijn aan den tentoonstelling."

Op de kaart

Volgens Koos de Looff en Frouckje Maliadas, opstellers van het beleidsplan zullen de naam en bekendheid van Fiep Westendorp veel bezoekers aantrekken. "Zaltbommel wordt hierdoor op de kaart gezet", schrijven ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden