Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Geit!

Algemeen Column 175 keer gelezen

Het is natuurlijk prachtig dat onze burgemeesters zo krachtdadig optreden als het gaat over drugsdelicten.

Er wordt heel wat dichtgetimmerd in deze contreien. Naar verluidt is er in Brakel nog slechts een zestal huizen open. Prima als het gaat over het tegengaan van ondermijning. Voor de leken: dat de onderwereld naar boven komt, een groot probleem in de drugsgerelateerde criminaliteit.

Overigens blijven al die drugs in Nederland gewoon gedoogd. Dus blijft het in feite zo dat de ene handhaver ingrijpt waar de andere handhaver toestemming geeft voor wat voor pillenparty dan ook. Of zoals een burgemeester van een grote stad bij een congres waar ik dagvoorzitter mocht zijn, meldde over de efficiëntie van zijn ambtelijk apparaat: Op de ene afdeling debatteren ze over de vergunning die ze op een andere afdeling al jaren verstrekken.

En ik heb, zoals jullie allemaal weten, een vooruitziende blik. Stel dat die drugs op een keer gelegaliseerd worden. Dan moet je om wat te verdienen aan die handel een vergunninkje of twintig hebben. Wel, die heb ik zowel in Maasdriel als in Zaltbommel zeer recentelijk aangevraagd. Ik ben namelijk net zo slim als Geit van der Schans: op een onbewaakt ogenblik een geitenvergunning krijgen waar niemand de reikwijdte van inziet en dan een paar jaar later stevig toeslaan. En heel hard lachen!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden