Afbeelding

Uitleg over toekomst A2 in de Brabanthallen

Algemeen 635 keer gelezen

REGIO • Op donderdag 28 juni van 19:00-21:00 uur worden in de Brabanthallen in Den Bosch de mogelijke toekomstscenario's voor betere doorstroming van de A2 tussen knooppunt Deil en 's-Hertogenbosch gepresenteerd. Wethouder Jan-Hein de Vreede ziet kansen voor het opwaarderen van lokale wegen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de besturen van Regio Rivierenland en de gemeente 's-Hertogenbosch hebben twee weken geleden de 'startbeslissing' ondertekend voor de A2 tussen Deil en Den Bosch. Die beslissing gaat over een pakket maatregelen voor de korte en langere termijn.

Afkoppelen
Eén van de mogelijke maatregelen trok deze week meteen de aandacht in de regio: het 'afkoppelen' van de Bommelerwaard van de A2. Als regionaal verkeer andere wegen dan de snelweg gebruikt, scheelt dat in de files. Deze optie leidt tot verontwaardigde reacties, maar de Maasdrielse wethouder Jan-Hein de Vreede ziet ook een andere kant: "Het biedt kansen om de lokale infrastructuur te versterken."

Twee jaar onderzoeken
Voorlopig gebeurt er nog helemaal niets. "Het komende jaar worden de zoekrichtingen verder uitgewerkt. Daarna worden er waarschijnlijk drie of vier voorkeursmaatregelen gekozen. Onderzoek daarnaar duurt vervolgens weer een jaar", heeft De Vreede donderdag gehoord tijdens een overleg van Regio Rivierenland. "We hebben daar een soort preview gekregen van de presentatie volgende week in de Brabanthallen."

Stuurgroep
De Vreede is de gestopte Zaltbommelse wethouder Han Looijen opgevolgd als contactpersoon binnen de Regio Rivierenland voor dit grote project. Samen met gedeputeerden van de provincies Noord-Brabant en Gelderland, een Bossche wethouder, het ministerie en Rijkswaterstaat bemenst hij de stuurgroep. "De regio heeft dus een duidelijke stem in de plannen."

De startbijeenkomst in de Brabanthallen is toegankelijk voor bewoners, bedrijven en andere betrokkenen. Alle belanghebbenden worden uitgenodigd om actief mee te denken in de verdere uitwerking, belooft de stuurgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden