Afbeelding
archieffoto: Janneke Boogaard

Besluit over tarieven afval mogelijk pas later dit jaar

Algemeen 485 keer gelezen

RIVIERENLAND • Het besluit over de hoogte van de tarieven voor het ophalen van afval moet niet al worden genomen in de vergadering van donderdag 28 juni, maar pas later dit jaar.

Dat adviseert het Dagelijks Bestuur van de Avri aan het Algemeen Bestuur.

Op de agenda van het Algemeen Bestuur (AB)van Avri op 28 juni staat de Avri-begroting 2019. Het AB bestaat uit de wethouders van de gemeenten, die gebruik maken van de Avri.

Maatschappelijke onrust

In veel gemeenteraden is flinke discussie ontstaan over de verhoging van de tarieven voor het legen van de containers. "Na overleg in de eigen gemeenteraad vraagt een aantal gemeenten in hun zienswijzen om de hoogte van de tarieven en de verdeling over het vaste en het variabele tarief nog eens te overwegen", laat Avri donderdagavond weten. "Deze zienswijzen vloeien onder meer voort uit de maatschappelijke onrust die is ontstaan over de tarieven."

Basistarief

In de zienswijzen reiken de gemeenten volgens Avri verschillende voorstellen aan om de verhouding tussen het basistarief en het variabele tarief van de afvalstoffenheffing aan te passen (het basistarief is voor iedereen gelijk, het variabele tarief is het bedrag dat inwoners betalen per keer dat zij restafval aanbieden).

December

"Daarom stelt het Dagelijks bestuur van Avri voor om op 28 juni wel de begroting vast te stellen, maar nog niet de hoogte van het basistarief en de variabele tarieven", aldus Avri. "Het AB kan dan in het najaar een gedegen afweging maken over de hoogte van de tarieven. In december worden de tarieven definitief vastgesteld."

De stukken voor de vergadering van 28 juni staan hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden