• Het pand is inmiddels gesloopt, maar daar blijft het voorlopig bij.
• Het pand is inmiddels gesloopt, maar daar blijft het voorlopig bij. Archieffoto: Dorpsraad Velddriel

Nedcool: 'Er is nooit over herbouw Kapelstraat gesproken'

Algemeen 702 keer gelezen

VELDDRIEL • Woningbouw in ruil voor een bestemmingsplanwijziging om zijn bedrijf uit te mogen breiden? Daar is volgens Gian Piels van Nedcool nooit sprake van geweest. "Het is altijd alleen over slopen gegaan en dat hebben we meteen gedaan."

Politiek Maasdriel reageerde woensdag verontwaardigd op de mededeling van wethouder Peter de Vries dat Nedcool niet van zins is te gaan bouwen op de hoek van de Kapelstraat/Provincialeweg.

Boos op gemeente en ondernemer
De verontwaardiging betrof enerzijds de gebrekkige deal die de gemeente blijkbaar had gesloten: er stond volgens De Vries niet in wannéér Nedcool het perceel moest bebouwen. Anderzijds reageerde de politiek ook boos op de ondernemer zelf: die had zich mooi onder de afspraken uit gedraaid.  

Stomverbaasd
Piels reageert stomverbaasd. "Ik val van mijn stoel. Ik herken me totaal niet in de beeldvorming die nu is ontstaan", laat hij desgevraagd weten. "Tijdens de gesprekken met de gemeente is het altijd alleen gegaan over sloop van het afgebrande pand. Dat moest zo snel mogelijk gebeuren. De overeenkomst is door de gemeente zelf opgesteld. Het was 'take it or leave it' en 'tekenen bij het kruisje'. Zodra ik dat had gedaan, heb ik de sloper gebeld. Een uur later ging de graafmachine aan het werk. Wat wil je nog meer?"

Nooit gesproken over herbouw
Er is volgens Piels nooit gesproken over verplichte herbouw. "Dan zou de gemeente toch ook niet de procedure gestart zijn om het bestemmingsplan te wijzigen voor uitbreiding van mijn bedrijf? Ik heb ternauwernood het recht kunnen behouden om twee woningen terug te bouwen." De ondernemer wist naar eigen zeggen ook niet dat er een verwachtingspatroon was ontstaan in Velddriel en in de politiek.

Hij bevestigt dat er voorlopig niet gebouwd wordt op het perceel. "Ik heb mijn handen vol aan ons eigen bouwproject."

In het raadsvoorstel van december 2015 over de 'package deal' met Nedcool staat dat er een voorstel aan Nedcool is gedaan voor sloop van de huidige opstallen aan de Kapelstraat. Verderop in het voorstel wordt gesproken van 'herontwikkeling' door bouw van één of twee woningen.

Tuinbouwgrond
Over het beschikbaar stellen van grond voor herstructurering van de tuinbouwsector, een ander stuk van de deal, wil Piels op dit moment geen uitspraken doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 1 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 2 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden