• V.l.n.r.: Milou, Dick, Pieta, Kimberly en Cynthia Brandwijk. Het bedrijf kreeg in 2017 de 'Gouden Gunfactor' van Van der Valk.
• V.l.n.r.: Milou, Dick, Pieta, Kimberly en Cynthia Brandwijk. Het bedrijf kreeg in 2017 de 'Gouden Gunfactor' van Van der Valk. Foto: aangeleverd

Brandwijk behaalt bijna tachtig procent CO2-reductie

Algemeen 392 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinds 2010 heeft Brandwijk, de duurzame kerstpakketten- en geschenkenleverancier, een CO2-reductie behaald van ruim 79%.

De CO2 prestatieladder is voor het bedrijf een belangrijk instrument. Eigenaar Dick Brandwijk: directeur/eigenaar, licht toe: "In 2010 hadden we een CO2 uitstoot van 71,49 ton en in 2017 hebben we deze weten te reduceren tot 14,86 ton. Ten opzichte van 2016 hebben we zelfs een reductie gerealiseerd van bijna 25%. Dit alles bij een stijgende omzetontwikkeling."

Benzine en diesel

De grootste bron van emissie bij Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl is het verbruik van benzine en diesel.

Intensieve samenwerking

Door intensieve samenwerking met klanten en leveranciers is voor alle partijen een aanzienlijke reductie gerealiseerd, onder andere door meer rechtstreekse leveringen van leverancier naar eindgebruiker, gebruik te maken van elektrisch vervoer en het bewust rijden bij het personeel.

Duurzaam

Brandwijk is al tien jaar koploper in duurzame kerstpakketten en relatiegeschenken. Het bedrijf is gecertificeerd op diverse gebieden en worden dus ook elk jaar door een onafhankelijke partij opnieuw gecertificeerd.

Naast ISO 9001 en CSR Promotional Products Goud, is Brandwijk in 2011 als eerste in de branche gecertificeerd voor het CO2-bewust niveau 3 van de CO2 prestatieladder.

Het bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden