• Het pand is gesloopt, maar daar blijft het voorlopig bij.
• Het pand is gesloopt, maar daar blijft het voorlopig bij. Foto: Dorpsraad Velddriel

Nedcool weigert perceel Kapelstraat Velddriel te bebouwen

Algemeen 994 keer gelezen

VELDDRIEL • Koelbedrijf Nedcool mocht uitbreiden onder voorwaarde dat het de hoek Kapelstraat/Provincialeweg in Velddriel zou opknappen. Het bouwval is inmiddels gesloopt, maar Nedcool wil verder geen actie ondernemen. De gemeente staat met de mond vol tanden.

De planning was dat het verloederde pand plaats zou maken voor twee nieuwe woningen. Maar dat is niet winstgevend, heeft eigenaar Gian Piels laten weten aan wethouder Peter de Vries. De wethouder had bij hem geïnformeerd hoe het stond met de plannen na vragen daarover van gemeenteraadsleden.

Geen termijn
"In de overeenkomst met Nedcool hebben we alleen opgenomen dat hij moest slopen en nieuw bouwen, maar daar is geen termijn over afgesproken. Ik heb nagevraagd of we juridische mogelijkheden hebben om hem te dwingen, maar dat is helaas niet het geval", lichtte De Vries toe.

Herstructurering tuinbouw
Ook een ander onderdeel van de deal lijkt in het water te vallen. Nedcool moest een deel van het eigen perceel beschikbaar stellen voor verkoop aan het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard. Het koelbedrijf is namelijk gevestigd tegenover één van de aangewezen intensiveringsgebieden voor tuinbouw, de Grote Ingh. Dit weigert Piels volgens De Vries omdat het PHTB 'zich niet aan afspraken houdt'.

Teleurstelling
De gemeenteraad stak haar teleurstelling niet onder stoelen of banken. Omdat het punt behandeld werd bij de mondelinge mededelingen, was er geen ruimte voor een uitgebreide politieke discussie. Michiel de Raaf (D66) deed nog wel de suggestie om te onderzoeken of een andere invulling van het perceel aan de Kapelstraat wél de goedkeuring van Piels kan wegdragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden