• Het gebouw is al bijna af en gaat er zo uitzien.
• Het gebouw is al bijna af en gaat er zo uitzien. Foto: Gomarus

Minister Arie Slob opent nieuwe gebouw Gomarus in Zaltbommel

Algemeen 936 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Minister Arie Slob van Basis-en Voortgezet Onderwijs en Media verricht maandag 10 september de officiële opening van het Gomarus aan de Oude Bosscheweg.

"Het is niet alleen een opening van een nieuw gebouw, maar het is tevens (na een lange afwezigheid) dat er weer christelijk voortgezet onderwijs wordt gegeven in de Bommelerwaard en omgeving. Dat is een moment om bij stil te staan", meldt de reformatorische scholengemeenschap op haar website.

Spannend moment

De school heeft bewust gekozen de opening plaats te laten vinden als het gebouw een paar weken in gebruik is. "Het in gebruik nemen van de school is een spannend moment: iedereen moet nog wennen aan onderwijs op ...een nieuwe locatie, werkt alles, zit iedereen op de goede plek?", aldus de school. "Op dat moment moeten we niet de drukte van een officiële opening erbij hebben.

De opening vindt plaats in aanwezigheid van genodigden. Aan het einde van de middag en 's avonds is er open huis voor ouders/verzorgers, leerlingen, personeelsleden van de vestiging Gorinchem, leden van de schoolvereniging en andere belangstellenden. 

De bouw is eind oktober 2017 gestart.

500 leerlingen

Het is de bedoeling dat de school de deuren in augustus van dit jaar opent. Het gebouw is geschikt voor 500 leerlingen.

Hoofdvestiging

De hoofdvestiging bevindt zich in Gorinchem en telt ongeveer 1700 leerlingen. Vijf- tot zeshonderd leerlingen reizen dagelijks vanuit de Bommelerwaard en de gemeente Neerijnen naar Gorinchem.

In het nieuwe gebouw aan de Oude Bosscheweg in Zaltbommel starten de volgende afdelingen en leerjaren: 1 en 2 van vmbo b/k; 1, 2 en 3 van mavo en 1, 2 en 3 van havo/vwo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden