• De locatie van Quik aan de Akkerseweg.
• De locatie van Quik aan de Akkerseweg. Archieffoto: Janneke Boogaard

Plannen Quik en Zagron ter inzage

Algemeen 456 keer gelezen

HEDEL/AMMERZODEN • Het ontwerp-bestemmingsplan voor de uitbreiding van aardappelhandel Quik aan de Akkerseweg in Hedel is klaar. De vrees van omwonenden voor meer vrachtverkeer is volgens wethouder Peter de Vries grotendeels weggenomen. 

Volgens de gemeente is aangetoond dat de belangen van omwonenden niet onevenredig worden aangetast door de uitbreiding. "Er zijn duidelijke afspraken over de routes voor de vrachtwagens, en de vrachtwagens rijden niet meer op en neer naar de weegbrug aan de Korenstraat, dus dat scheelt veel vrachtverkeer", aldus De Vries. 

De weegbrug komt op het eigen terrein van Quik. De extra grond mag hij voorlopig alleen gebruiken om te parkeren, totdat het bestemmingsplan definitief is aangepast.

Zagron
De uitbreiding is mogelijk omdat buurman Zagron verhuist naar de Walderweg in Ammerzoden. Eigenaar Hofmans mag die locatie nu nog alleen voor opslag en parkeren gebruiken, want ook hier is wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dit plan komt begin juli ter inzage. In oktober neemt de gemeenteraad door nog een besluit over.

Gunstig
"Het is een package-deal die zowel voor de toekomst van beide bedrijven als voor de omwonenden gunstig is", zegt De Vries. Ook de gemeente heeft er belang bij, want lange tijd kon de nieuwbouwwijk Grutakker niet afgebouwd worden omdat Quik 'in de weg' zat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden