• Eerste-elftalspeler Willem Looijen leidt een toernooiwedstrijd en troost een geblesseerde jeugdspeler.
• Eerste-elftalspeler Willem Looijen leidt een toernooiwedstrijd en troost een geblesseerde jeugdspeler. Foto: aangeleverd

Ook een kampioen raakt wel eens geblesseerd

Sport 616 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Nivo Sparta ontving de afgelopen weken maar liefst 65 jeugdteams, die in Zaltbommel deelnamen aan het grote Champions Tournament. Behalve ervaringen van euforie hoorden natuurlijk ook momenten van pijn tot de belevenissen van de jonge spelers.

Verdeeld over drie dagen (9, 10 en 16 juni) hebben meer dan 650 voetballers uit de leeftijdsklassen onder de 7 t/m onder 13 op sportpark De Watertoren gestreden voor de eindzege.

Vroeg op pad
De deelnemende teams kwamen overal vandaan. Spelers uit Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Utrecht moesten al vroeg afreizen naar Zaltbommel om op tijd te kunnen aantreden wanneer vanaf 9:00 uur het fluitsignaal klonk voor de aftrap van de eerste poulewedstrijden.

Deelnemende teams waren ingedeeld in hun eigen leeftijdsklasse waarbij ook rekening gehouden was met het niveau zodat de toernooicompetitie een eerlijke strijd kende.

Perfecte omstandigheden
De weersomstandigheden waren perfect en ook de gehele organisatie, in handen van de toernooicommissie van Nivo Sparta geleid door Valesca Barczuk en Wendy Assmann, was weer prima in orde. Zonder hulp van de vele vrijwilligers hadden zij het niet gered. Vele ouders, trainers, spelers en speelsters van de seniorenteams én bestuursleden waren aanwezig om alle wedstrijden te begeleiden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden