Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Aangereden bever heeft ereplek in bezoekerscentrum Heerewaarden

Algemeen 673 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Eén van de twee bevers die afgelopen winter zijn doodgereden op de provinciale weg bij Heerewaarden, is sinds zondag te bewonderen in bezoekerscentrum De Grote Rivieren.

De bevers zijn waarschijnlijk op drift geraakt door het hoge water in januari. Voor het exemplaar dat bij de eierrotonde werd gevonden, heeft het bezoekerscentrum toestemming gevraagd om het te laten prepareren. Na een paar maanden in de vriezer was de ontheffing binnen.

Wedstrijd
Vrijwilligers maakten een mooi 'decor' met onder andere een uitvergrote poster van de beverburcht bij Heerewaarden en natuurlijke materialen. Iedere bezoeker ziet nu bij binnenkomst als eerste de bever, in plaats van een folderrek. Wie de komende weken gaat kijken, kan meedoen aan een wedstrijd: wie verzint de beste naam voor de opgezette bever?

Excursies
Zondag rond de onthulling door wethouder Erik van Hoften waren er twee excursies naar de burcht. De bevers lieten zich, zoals verwacht, niet zien, maar hun schuilplaats sprak genoeg tot de verbeelding.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden