• Vera Westervoort bij het scherm met uitslagen.
• Vera Westervoort bij het scherm met uitslagen. Foto: aangeleverd

Vera Westervoort (Hamarithi) vierde van Nederland op balk

Sport 119 keer gelezen

WAALWIJK/AALST • Vera Westervoort, lid van Hamarithi Nederhemert/Aalst, turnde zaterdag op het nationale bondskampioenschap bij de junioren in de derde divisie. Tijdens de toestelfinale balk turnde ze naar een vierde plaats.

In de halve finale pakte ze allround nog de zilveren medaille, maar een topnotering kon niet worden geëvenaard. Ze kwam tot 44,000 punten, wat goed was voor plaats 17. 

De junior-turnster begon op het onderdeel sprong, wat haar normaal gesproken goed af gaat. Helaas kwam ze met haar halve draai in, halve draai uit, buiten de landingslijnen. Dit zorgde voor een penalty, met extra aftrek tot gevolg. Met 10,633 punten een niet zo sterk begin.

Brug ongelijk
Op het onderdeel brug ongelijk herpakte ze zich goed. Precies naar kunnen werd er gepresteerd. Mooi doorgeturnd, maar helaas miste ze een eis in de hoogte van haar opzwaaien. Ook hier bleef de score op 10,000 punten steken. 

Evenwichtsbalk
Op de evenwichtsbalk liet Vera zien wat ze allemaal in huis heeft. Een losse radslag op, als opsprong, wisselspagaat loopsprong en een prima radslag en arabier salto af. Een zeer sterke oefening met een zeer hoog cijfer. Met 11,400 de hoogste score in de meerkamp.

Ook op vloer turnde ze vol flair en voerde ze de overslag salto en arabier streksalto schroef perfect uit. Met 11,967 een nieuw puntenrecord op dit toestel. 

Zenuwslopende toestelfinale
De toestelfinale balk was zenuwslopend. Vera mocht als tweede aantreden. Waar het in de meerkampfinale nog foutloos ging, startte ze nu met een hapering na wisselspagaat. Ze turnde verder de oefening uit zonder fouten. Omdat haar hoge hoeksteun afgekeurd werd, liep ze net de bronzen medaille mis. Ze werd met 10,600 punten vierde van Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden