Afbeelding
Foto: aangeleverd

Medailleregen voor Bommelerwaardse zwemmers in Nijmegen

Sport 439 keer gelezen

NIJMEGEN • In een deelnemersveld van vijfhonderd zwemmers namen zes Bommelerwaardse starters maar liefst negen medailles mee naar huis.

Dat gebeurde tijdens de Gelderse Zomer Kampioenschappen Zwemmen in Nijmegen. 

Isa Willemsen
Isa Willemsen kwam tweemaal aan de start op de rugcrawl. Ze zwom recordtijden met 2.34.03 op de tweehonderd en 32,12 op de vijftig meter, wat haar een bronzen medaille opleverde. 

Jelle in het Veld
Jelle in het Veld kwam vier keer aan de start. Hij eiste het goud op bij de vijftig meter vlinder met een tijd van 30.55, het zilver bij de vijftig meter vrij in 28.50 en het brons bij de honderd vrij in 1.03.46. Hij finishte als vierde op de tweehonderd vrij in 2.26.15. 

Ward in het Veld
Ward in het Veld nam twee zilveren medailles mee naar huis op de vijftig vlinder 28.14 en honderd rug 108.81. Bij de vijftig en honderd vrij moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

Joop Tuppe
Joop Tuppe was in uitstekende vorm en wist elke start te verzilveren: eerste op de vijftig vrij in 24.97, derde op de honderd vrij in 56.99 en honderd rug in 1.05.87. Stuk voor stuk tijden die opzien baarden.

Olivier en Piet-Hein Straver
Olivier Straver zette tijdens zijn eerste grote langebaankampioenschap ook prima tijden neer: 33.47 op de vijftig en 1.15.42 op de honderd vrij. Piet-Hein Straver zwom mooie records op dezelfde afstanden met 27.18 en 1.00.80, op de honderd vrij goed voor een zesde plaats. De honderd school zwom hij in 1.25.87 waarmee hij als elfde eindigde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden