• De kinderen in Ophemert hebben nu alleen de ruïne van een boomhut tot hun beschikking.
• De kinderen in Ophemert hebben nu alleen de ruïne van een boomhut tot hun beschikking. Foto: aangeleverd

Nog deze zomer een speeltuin in Ophemert

Algemeen 231 keer gelezen

OPHEMERT • Speeltuinvereniging 't Slingerbos is een crowdfundingcampagne gestart om de speeltuin bij de gelijknamige geplande nieuwbouwwijk in Ophemert aan te kunnen leggen. De initiatiefnemers hopen deze zomer toestellen te kunnen plaatsen.

De gemeente Neerijnen heeft toestemming gegeven en een bijdrage van 10.000 euro uit het leefbaarheidsfonds beloofd, maar dan moet het dorp zelf ook 10.000 euro inzamelen.

Schommelen
Met de crowdfunding hoopt de vereniging 5.000 euro bijeen te brengen. Er zijn ludieke tegenprestaties. Wie bijvoorbeeld 75 euro sponsort, wordt vijf minuten lang geduwd door een bestuurslid op de splinternieuwe schommel.

Kabelbaan
Behalve de schommel is er in ieder geval een klimrek met glijbaan en een wip gepland. Als er genoeg geld wordt ingezameld, komen ook een kabelbaan en een duikelrek binnen handbereik.

Aantrekkelijke wijk
Nu is op de beoogde locatie alleen nog een ruïne van een boomhut te vinden. "Compleet met uitstekende spijkers. Dit is niet veilig, noch verkeersveilig. Hier willen wij verandering in brengen!" meldt de vereniging, die erop wijst dat een mooie speeltuin goed is voor de kinderen van het dorp. "Het bevordert de sociale contacten, het stimuleert buitenspelen en het maakt de nieuwe wijk aantrekkelijk om te komen wonen voor gezinnen met kinderen."

De campagne is te vinden op: www.voorjebuurt.nl/svslingerbos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden