Afbeelding
Foto: stockfoto

Zaltbommel past peuterbeleid aan na overleg met ouders

Algemeen 1.180 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De gemeente Zaltbommel wil peuters vanaf twee jaar gesubsidieerd gebruik laten maken van het voorschoolse aanbod. Nu is de minimumleeftijd 2,5. De kinderen kunnen ook meer uren naar 'school' en de aanvraagprocedure voor toeslag versimpelt. Dat staat in een voorstel om het peuterbeleid aan te passen.

De aanpassingen komen voort uit een evaluatie van de gemeente samen met alle voorschoolse educatie aanbieders en 177 ouders van peuters die gebruik maken van het voorschools aanbod (de voormalige speelzalen en kinderopvang).

Per 1 augustus
De gemeenteraad neemt naar verwachting in haar vergadering van 15 juni een beslissing over dit voorstel. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel, voert de gemeente de aanpassingen door in een nieuwe verordening peutertoeslag gemeente Zaltbommel. Vanaf 1 augustus gaat het dan in.

Wethouder Simon Buwalda: "Met de nieuwe verordening is er een betere afstemming met behoeften van ouders en aanbieders en vindt een verruiming van het beleid plaats waarbij keuzevrijheid blijft behouden."

Toeslag
Alle ouders betalen twee dagdelen per week zelf. Zij worden via de belastingdienst of de gemeente gecompenseerd met een inkomensafhankelijke toeslag. Voor kinderen die met een achterstand aan de basisschool dreigen te beginnen, is het derde en eventueel vierde dagdeel kosteloos. Daarvoor hoeft dan ook geen toeslag meer te worden aangevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden