Afbeelding
Foto: aangeleverd

Wijnkoperij Luuc van Boort opent wijnbar

Algemeen 2.635 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Al ruim drie jaar liepen John en Marga Merks-van Boort, eigenaren van Wijnkoperij Luuc Van Boort, rond met het idee van een wijnbar. Vorig jaar besloten zij deze droom te verwezenlijken en donderdag 24 mei vindt de opening van 'Bij van Boort' plaats.

In de eerste wijnbar van de Bommelerwaard kunnen mensen genieten van een goed glas wijn, water en druivensap en is het ook mogelijk kaas, worst, ham en olijven bij het glas wijn te bestellen.

Iets nieuws
Marga vertelt enthousiast: "'Bij van Boort Wijnbar' is voorlopig ons laatste project in de, zoals wij het zelf noemen, Van Boort-serie! Om met onze tijd mee te gaan en iets nieuws in de Bommelerwaard te introduceren ontstond bij John en mij het het idee van een wijnbar. Horeca is voor ons een hele nieuwe weg, maar een fantastische aanvulling op ons wijnaanbod. Wij vinden het een uitdaging uit onze collectie, verzameld door vier generaties, een 'wijnkaart' te bieden waar menig wijnliefhebber versteld van zal staan."

Aanvulling op proeflokalen
"De bar is in het verlengde van onze reeds bestaande proeflokalen", vult John aan. "De wijnbar, al noemen we het zelf liever een wijnlokaal, is een mooie aanvulling op onze verschillende ruimtes. Zo hebben wij een portlokaal met portwijnen uit verschillende oogstjaren, die teruggaan tot 1889. Een lokaal met Bourgogne-wijnen van authentieke, maar zeker ook van moderne huizen. En een Bordeaux Cave met op de schappen de top uit de Bordeaux-streek."

Kelderschatten
In de wijnbar zijn alle wijnen, zowel uit de winkel als uit de proeflokalen, te proeven. Per kwartaal presenteert 'Bij van Boort' een wijnkaart met 48 flessen (bubbels, wit, rose, rood, zoet en port). Iedere maand selecteren John en Marga een aantal kelderschatten, die volgens een speciaal wijnserveer- en bewaarsysteem te proeven zijn.

Lekkers erbij
"Wil iemand iets buiten de wijnkaart proeven van onze collectie uit de winkel, dan is dat natuurlijk mogelijk", aldus Marga. "Ook serveren wij met plezier lekkers bij de wijn. Hiertoe hebben wij een aantal leveranciers geselecteerd, die net als wij met passie omgaan met hun producten en een hoge eis stellen aan kwaliteit. Wij bieden kazen, (Italiaanse) hammen, worsten en olijven, die ze speciaal voor onze wijnbar marineren."

De ingang van de wijnbar 'Bij van Boort' is aan de Waalkade, achter de winkel. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 16:00-23:00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden