• Keurslager De Vries is één van de eerste in Nederland met een automaat om contant te betalen.
• Keurslager De Vries is één van de eerste in Nederland met een automaat om contant te betalen. Foto: Janneke Boogaard

Slager De Vries raakt geen geld meer aan

Algemeen 4.952 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het ene moment muntjes of briefgeld aannemen van een klant en het volgende moment een biefstukje snijden: niet erg hygiënisch, als je erover nadenkt. Dus introduceerde keurslager De Vries een betaalautomaat.

Klanten die contant willen afrekenen, geven het geld niet meer aan de medewerker, maar stoppen het in de automaat. Briefjes in de gleuf, kleingeld in een 'gat' in de toonbank.

Leegkieperen
"Je kunt bij wijze van spreken je portemonnee er gewoon boven leegkieperen", lacht slager André de Vries. De automaat sorteert het geld; zowel de medewerker als de klant zien op het scherm van de kassa hoeveel er moet worden afgerekend en hoeveel er in de machine is gedaan. De kassa draait pas een bonnetje uit als de klant zijn wisselgeld heeft gepakt, dus dat kan niet vergeten worden.

Voorop
Met de betaalmachine loopt De Vries voorop, zijn winkel aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel is pas de vierde in heel Nederland waar er één staat. "We zijn altijd aan het nadenken hoe we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Naast de kwaliteit van de producten is hygiëne een belangrijk onderwerp. Hoe schoner het vlees in de koelkast van de klant belandt, hoe liever."

Geen fouten
Het systeem is ook nog eens snel en praktisch. "We hoeven nooit meer te vragen of iemand er een dubbeltje bij heeft. Die tien cent kun je trouwens ook in de automaat doen, als het dan een afgerond bedrag wordt krijg je gewoon briefgeld terug. We kunnen ook geen fouten maken met afrekenen, de kas klopt dus altijd. En we hebben geen geld meer in de la, dus het is ook nog eens extra veilig."

Even wennen
Klanten moeten er even aan wennen, maar met een beetje hulp van het enthousiaste winkelpersoneel raken ze er snel mee vertrouwd. "De meesten vinden het zelfs wel leuk."

België
De Vries verwacht dat de geldmachine de komende jaren een snelle opmars zal maken. "Ons systeem komt uit België, daar is het al vrij gebruikelijk bij slagers en bakkerijen. Dat komt vast doordat de mensen daar echte Bourgondiërs zijn", lacht de keurslager.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden