Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Simon Buwalda op de stadswallen.
• Simon Buwalda op de stadswallen. (Foto: Gemeente Zaltbommel)

Simon Buwalda: 'Dit is zuur, maar het hoort bij politiek'

  •   2026 keer gelezen

ZALTBOMMEL • "Ik had hier liever niet gestaan." Zo opende Simon Buwalda (CDA) donderdag zijn afscheidsspeech als wethouder van Zaltbommel.

Buwalda was na twee jaar net lekker op gang, maar moest het veld ruimen doordat het CDA niet in de nieuwe coalitie terecht is gekomen. "Het is zuur, maar het hoort bij de politiek. Ik kijk in elk geval terug op een mooie tijd, waarin ik me geen moment heb verveeld. Ik neem mooie bagage mee in mijn rugzak."

Ketelsteeg
Eén van de hoogtepunten was voor Buwalda het project Ketelsteeg, waar een oude vuilnisbelt werd omgetoverd in een uitdagend MTB-parcours en een zonnepark.

Stadswallen
Ook op de stadswallen zijn concrete resultaten van zijn inzet te zien. Burgemeester Peter Rehwinkel hierover: "Over acht jaar is het pas echt klaar, maar in jouw periode is wel het geld beschikbaar gekomen om de stadswallen te renoveren. En je zorgde dat daarbij ook mensen betrokken worden met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Zorg
Rehwinkel loofde Buwalda ook om zijn inzet voor zijn meest omvangrijke portefeuille: de zorg. De scheidend wethouder zelf is 'toch ook wel trots' op de resultaten die op dat gebied zijn bereikt. "We gingen als Zaltbommel onze eigen weg en dat nam niet iedereen ons in dank af. Maar de buurtteams functioneren nu wel goed."

Water
De humor tijdens de collegevergaderingen zal hij missen. Buwalda neemt de komende vier jaar zijn plek in de gemeenteraad weer in. Als dank kreeg hij een watertap met kan voor thuis, een verwijzing naar de Bommelerwaardse Waterweken waarvan hij nog net het startsein kon beleven.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
10 reacties
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK