Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Meneer Ad en meneer Wies 40 jaar op De Schakel in Ammerzoden

  •   393 keer gelezen

AMMERZODEN • Vrijdag worden twee leerkrachten van basisschool De Schakel uit Ammerzoden flink in het zonnetje gezet. Het zijn meneer Wies (van Doornmalen) en meneer Ad (de Vaan). Zij staan al veertig jaar voor de klas en hebben in die tijd vele kinderen uit Ammerzoden en omgeving een prettig en leerzaam schooljaar gegeven.

Vanwege dit jubileum zijn alle 250 leerlingen van basisschool De Schakel deze ochtend bij de Boerengolf in Hedel gestart. In een grote haag van leerlingen werden de jubilarissen met allerlei versieringen uitbundig welkom geheten, waarna ze werden toegezongen met een speciaal 'Meneer-Ad-en-Wies-lied'.

Beschilderde plank
Na dit enthousiaste onthaal werd er namens de kinderen en school een cadeau overhandigd. Zowel meneer Ad als meneer Wies kregen een kleurrijk geschilderde plank. Dit was niet zomaar een plank, maar een onderdeel van een groter cadeau.

Blijvende herinnering
Op het schoolplein van De Schakel staan namelijk vanaf komende week de 'Wies van Doornmalen-bank' en de 'Ad de Vaan-tribune'. Deze kleurrijke zitplekken vormen een blijvende herinnering aan het jubileum van deze twee toegewijde leerkrachten van De Schakel.

Spellencircuit
Na het officiële gedeelte zijn de kinderen in gemengde groepen uiteengegaan om te starten met een spellencircuit. Eén van de spelonderdelen was 'het-grote-Ad-en-Wies-spel'. Tijdens deze ochtend werden de kinderen van De Schakel uiteraard ook getrakteerd op iets lekkers.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
1 reactie
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK