Afbeelding

Avond over aanleg van omstreden Zuidwestboog bij Meteren

Algemeen 493 keer gelezen

GELDERMALSEN • Ondanks verzet van gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Zaltbommel, Maasdriel en 's-Hertogenbosch lijkt staatssecretaris Stientje van Veldhoven de komst van de zogenaamde Zuidwestboog bij Meteren door te willen zetten.

Deze spoorlijn moet de Betuwelijn met de spoorlijn Utrecht - Eindhoven verbinden. De staatssecretaris heeft in een recent werkbezoek aangegeven dat nut en noodzaak van de aanleg voldoende is aangetoond. De Zuidwestboog zal een hoogte hebben van zo'n 20 tot 25 meter en gaat dus een enorme impact hebben op het landschap en op omwonenden, vooral in Meteren en Waardenburg.

Volgend jaar valt het definitieve besluit. Daarop vooruitlopend is er in het gemeentehuis van Geldermalsen dinsdag 22 mei een beeldvormende bijeenkomst over de Zuidwestboog, zowel politici en bewoners uit Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen zijn hiervoor uitgenodigd. De uitkomsten van de beeldvormende bijeenkomst worden verwerkt tot een definitieve standpuntbepaling. Dit is een aanvulling op de al ingediende zienswijze. De definitieve standpuntbepaling komt in juni op de agenda van het bestuurlijk overleg van de vijf gemeenten met staatssecretaris Van Veldhoven. De avond begint om 20:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden