Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Laf?

Algemeen Column 537 keer gelezen

Laf?

Vroeger vonden ze het prachtig als bij echt hoog water aan de overkant de rivierdijk brak. Nou ja, vroeger. Ik schrok in '95 bij de evacuatie pas echt toen ik op woensdag hoorde dat de dijk bij Hurwenen op springen stond. Terwijl burgemeester Zomerdijk in Ochten de dagen daarvoor al paraat was. Met zijn modderlaarzen en zijn ketting. Met andere woorden, niets menselijks is mij vreemd. En jullie dan!

Ik kan je zeggen dat de inwoners van Varik en Heesselt enorm blij zijn dat de nieuwe meestromende arm om hun dorpen er (voorlopig) niet komt. Ik zag wel perspectief maar zij slechts ellende. En dat begrijp ik. Maasdriel en Zaltbommel hebben geprotesteerd. Zij zijn voor die meestromende arm.

En dan kom ik weer op mijn eerste alinea. Of zouden Driel en Bommel een menslievender inslag hebben dan wij gewone stervelingen? Wethouder Van den Anker meldde "zeer onaangenaam verrast" te zijn. Fraai onder woorden gebracht dat ie het klote vindt. Maar het zal toch niet zo zijn dat hij en zijn collega van Zaltbommel stiekem die overlast aan de andere kant van de Waal willen houden?

Als je echt een vent bent, zeg je in zo'n geval: "Doe die meestromende arm maar bij ons. Als dat veertig tot zestig centimeter lager water oplevert, offeren wíj ons wel op."

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden