Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Piek Wei en Bart maken iedereen blij met ijs. "Dat maakt ons werk ontzettend leuk."
• Piek Wei en Bart maken iedereen blij met ijs. "Dat maakt ons werk ontzettend leuk." (Foto: Janneke Boogaard)

IJssalon Hygge (Zaltbommel) is er klaar voor

  •   3773 keer gelezen

ZALTBOMMEL • IJs, koffie, gezelligheid. Die tekst op het raam vat goed samen wat er te beleven valt bij Hygge in de Boschstraat.

Hygge is Deens voor diezelfde gezelligheid. Bij de Denen zit 'm dat niet in allerlei tierlantijntjes, maar in een eenvoudige frisheid. Die sfeer hebben Bart en Piek Wei Leijten dan ook gecreëerd in hun nieuwe ijs- en koffiesalon in de Bommelse binnenstad.

Zonder tamtam
"In april zijn we zonder tamtam van start gegaan in de weekends, zodat we een beetje konden proefdraaien en zien welke smaken ijs mensen het lekkerst vinden", vertelt ijsmaker Bart. Het 'warmdraaien' is goed gelukt. Vooral de witte chocola, oreo en citroen kregen lovende reacties.

Citroen
"Bij ons smaakt citroen niet naar snoepgoed, maar naar... citroen", lacht Bart. Hij maakt alle ijssoorten zelf, op basis van room of fruit. "Ik heb al contacten met een kersenteler: in het seizoen gaan we zeker kersenijs maken met vruchten uit de streek."

Piek Wei: "Omdat we alles vers maken, zijn we flexibel. Tips van klanten proberen we soms dezelfde dag nog uit. Dat wordt gewaardeerd, merken we."

Ambachtelijk ijsbereider
Bart is altijd al een groot liefhebber geweest van ijs en besloot uiteindelijk de pittige opleiding tot ambachtelijk ijsbereider te volgen. Piek Wei kun je ook wakker maken voor een koele traktatie en zij kan bogen op de nodige horeca-ervaring.

Best bewaarde geheim
Beiden genieten van Hygge en van Zaltbommel. "Een jaar geleden zijn we hier komen wonen en gaan verbouwen. We vinden Zaltbommel 'het best bewaarde geheim van Nederland'. En nu de zaak open is, leren we snel meer mensen kennen."

Knus zitje voor de winter
Achterin het pand is ruimte voor een knus zitje met veel hout, lichte kleuren en kaarsjes. Met koffie en chocolademelk hoopt Hygge het hele jaar door gasten te trekken. "Voor ijs hoeft het ook niet per se mooi weer te zijn. Wij zijn het misschien niet zo gewend, maar in Scandinavië eten ze meer ijs dan wij, en daar is het toch echt niet warmer." Bart sluit af: "Een ijscultuur kun je ook creëren!"

Hygge is te vinden op Boschstraat 80 en is in de zomer alle dagen open behalve dinsdag.


Janneke Boogaard

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
26 reacties
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER