Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het bestuur van SSH, v.l.n.r.: Christ Brok, Jos de Grouw, Sije van Malsen en Lia den Bol.
• Het bestuur van SSH, v.l.n.r.: Christ Brok, Jos de Grouw, Sije van Malsen en Lia den Bol. (Foto: aangeleverd)

Drie keer feest voor Hedelse senioren

  •   720 keer gelezen

HEDEL • Het kan haast geen toeval zijn: zowel de secretaris als de voorzitter van Stichting Senioren Hedel (SSH) woont in de Burgemeester C. van de Werkenstraat in Hedel. Deze burgervader had in 1968 een belangrijke rol bij de totstandkoming van het Comité Open Bejaarden Werk, zoals de SSH tot een paar jaar geleden heette.

Die oprichting is dit jaar dus vijftig jaar geleden, om precies te zijn op 19 juni. Dat viert de stichting met maar liefst drie feestjes in de jubileummaand. Het eerste is meteen al op vrijdag 1 juni: een optreden van MarieCrhistien en Striepke Veur.

"Dat hebben we al tijden geleden vastgelegd", verheugt voorzitter Jos de Grouw zich nu al. De combinatie van gezellige meezingers en carnavalesk cabaret zal een breed publiek aanspreken.

Hedels talent
Op zaterdag 16 juni is het opnieuw feest met een avond vol Hedels talent. Marieke en Loek zijn onder andere bekend van het All you need is love-concert van muziekvereniging DES en het Paardenmarktfeest. Van DES werkt het koperensemble mee. Mannenzanggroep Cantamus zingt licht en herkenbaar repertoire. Eén van de leden is Henk Hofmans, die ook solo zal optreden.

Conny de Louw-Maas is een echte Hedelse. In haar vrije tijd zingt, danst en acteert ze bij musicalvereniging Theabelle. Ook Hèls Kabaol mag deze avond niet ontbreken. De vriendengroep is al ruim twintig jaar actief en speelt nieuwe en 'gouwe ouwe' nummers zoals 'Het kleine café aan de haven'.

Riviercruise
Last but not least organiseert Stichting Senioren Hedel op vrijdag 29 juni een riviercruise, van Kerkdriel via de Maas naar Grave en over de Waal weer terug. Deze geheel verzorgde boottocht wordt met een sterk gereduceerde prijs aangeboden dankzij een bijdrage van het Coöperatiefonds van Rabobank Bommelerwaard. De cruise maakt deel uit van de bekende Senioren Vakantieweek, die wordt georganiseerd door meerdere seniorenorganisaties in Maasdriel.

Elke maand
En dan te bedenken dat juni normaal gesproken de rustigste maand is voor SSH. "De rest van het jaar organiseren we elke maand een activiteit", vertelt secretaris Christ Brok. "We hebben altijd een toneelavond met Uit Vriendschap, soms een lezing, of er komt een koor optreden. Het belangrijkste is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat wordt zeer gewaardeerd, merken we vaak aan de reacties."

Nieuwe mensen extra welkom
Jos de Grouw en Christ Brok hopen dat veel ouderen aan de jubileumactiviteiten deelnemen. De Grouw: "Normaal gesproken komen er zestig tot tachtig mensen naar de activiteiten. We houden nu rekening met 125 mensen per feest. Ook degenen die nog nooit geweest zijn, zijn juist nu van harte welkom", drukt hij alle belangstellenden op het hart.

Op zoek naar zestigplussers
Aan de publiciteit zal het niet liggen: twee bestuursleden fietsten een paar jaar geleden het hele dorp door om in alle straten te vragen waar zestigplussers wonen. Zo is het bestand waar de maandelijkse flyer wordt bezorgd verdubbeld tot ruim zeshonderd adressen.

Sponsors
"Dankzij een gulle sponsor worden de boekjes tegenwoordig in kleur gedrukt, we merken dat ze daardoor nog beter gelezen worden", vertelt Brok enthousiast. Ook op andere ondernemers doet de stichting zelden tevergeefs een beroep.

Paar uurtjes
Het loopt lekker in het seniorencomité, concluderen Brok en De Grouw tevreden. "Je moet creatief blijven in het bedenken van activiteiten. Gelukkig hoeven we niet alles zelf uit te vinden, we hebben een groot netwerk waaruit we veel tips krijgen. En veel mensen zijn bereid te helpen. Dat werkt vooral als je ze voor een paar uurtjes vraagt. Een goed voorbeeld is onze appelflappenactie: daar is wel vijftig man bij betrokken. Zo kost het niemand veel tijd en blijft het leuk."

Opgeven
Opgeven voor de feestjes van 1 en 16 juni kan via het formulier in het boekje dat is bezorgd bij de ouderen in Hedel. Het formulier moet vóór zaterdag 26 mei zijn ingeleverd bij Lia den Bol, Koningin Wilhelminastraat 25 of Jos de Grouw, Burg. C. van de Werkenstraat 2.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK