Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Romantische verrassing voor Bommelaar in Leerdamse Glasfabriek

  •   1690 keer gelezen
Foto: Jacco Duits

ZALTBOMMEL/LEERDAM • Nick Sluijter (56) uit Zaltbommel werd vorige week op zijn werk in de Glasfabriek O-I Leerdam op een bijzondere manier verrast door zijn partner Liesbeth Duits (37).

Het stel vormt al vijftien jaar een paar en leefde in de overtuiging dat ze officieel 'geregistreerd partners' waren. Maar dat bleek in december niet te kloppen.

Fiscale partners

Voor het berekenen van een eigen bijdrage had Liesbeth hun inkomensgegevens nodig. Toen ze dat ging uitzoeken, kwam ze er achter dat zij en Nick slechts 'fiscale' partners waren.

Liesbeth heeft een functionele neurologische stoornis, als gevolg van chronische PTSS (post traumatisch stress syndroom). De rechterkant van haar lichaam functioneert heel slecht, waardoor ze lange tijd aan huis gekluisterd was. "Ik lag in mijn bed voor het raam naar buiten te kijken", zegt ze.

Diagnose

Eind vorig jaar werd de diagnose gesteld. Daardoor heeft ze via een WMO voorziening van de gemeente de beschikking gekregen over een 'kantelrolstoel', waardoor ze nu eindelijk weer naar buiten durft en kan.

Ook kan Liesbeth sinds enige tijd gebruik maken van taxi Valys (voor mensen met een beperking). Daardoor ontstond haar idee om Nick op een speciale manier te verrassen. "Eerst heb ik Nick's vader van 88 gebeld om te vragen of hij het goed vond als ik voortaan hun achternaam zou dragen", vertelt Liesbeth.

Loopend Tuygh

Daarna zocht ze contact met bijzondere vrienden uit Eindhoven en iemand die muzikant is bij shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel. Ze vroeg haar broer om foto's te maken.

Vorige week dinsdag trok Liesbeth een prachtige roze jurk aan, haar haren waren mooi gekapt, ze zat goed in de make-up en had een mooi bloemstuk in haar haren, dat speciaal door een vriendin was gemaakt.

Met de mensen die in het complot zaten, arriveerde ze op het werk van haar aanstaande en bezorgde hem de verrassing van zijn leven.

'Blue Spanish Eyes'

Een aantal mannen van Loopend Tuygh, begeleid door instrumentalisten, zongen 'Blue Spanish Eyes' van Engelbert Humperdinck, het favoriete nummer van het koppel.

"Nick was compleet overvallen", vertelt ze. "Ik heb hem nog nooit zo gezien, zo verwonderd, verrast, geraakt en ontroerd. En gelukkig zei hij 'ja'."

Formaliteiten

Nick en Liesbeth zijn nu de formaliteiten aan het regelen, zodat ze in de toekomst als officieel geregistreerde partners door het leven kunnen gaan. "Door mijn ziekte hebben we het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad", vertelt Liesbeth. "Met deze stap wil ik Nick laten zien dat ik heel veel van hem hou."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK