Afbeelding

Koen Kroon (Brakel) in actie voor Oeganda

Algemeen 467 keer gelezen

BRAKEL • Koen Kroon uit Brakel zamelt geld in voor de Help The Future Organization, die een kindertehuis beheert in Kampala, Oeganda.

Koen is in januari drie weken in het kindertehuis geweest en is van plan definitief in Kampala te gaan wonen. Wanneer dat gaat gebeuren, staat nog niet vast. In de tussentijd voert hij vanuit 
Nederland actie.

Over het tehuis vertelt hij: "De kinderen krijgen er onderwijs in de dingen van God en gaan vanuit het tehuis naar school. In tegenstelling tot veel organisaties is deze er op uit om het gekregen geld niet volledig op te laten gaan aan huur en eten maar aan het afbetalen van een stuk grond. Daar kunnen de mensen dan zelf eten verbouwen en vee houden om uiteindelijke zo onafhankelijk en zelfvoorzienend mogelijk te worden en de kinderen dit ook te leren."

Op die manier is het geld dat binnenkomt méér dan een druppel op een gloeiende plaat.

"Totdat we zelfvoorzienend zijn, wordt het geld gebruikt om ten eerste voor eten te zorgen, de kinderen naar school te laten gaan, en voor zaken als water, vee, gereedschappen om het land te bewerken en vergunningen en dergelijke."

Doneren kan met de volgende gegevens: IBAN NL54INGB0005721854 t.n.v. Stichting Bulamu met als vermelding HTFO. Stichting Bulamu beheert de donaties. 

Op de website van HTFO komt binnenkort ook een link om rechtstreeks via iDeal een donatie te doen.

helpthefuture.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden