• De vlieger is bijna vier meter hoog.
• De vlieger is bijna vier meter hoog. Foto: aangeleverd

Vlieger in de kerktoren

Algemeen 309 keer gelezen

VELDDRIEL • Ze zijn bijna letterlijk in de wolken in Velddriel. Met een enorme knalgele vlieger in de toren, wordt een feestweek rond de kerk bekroond. Na Hemelvaart wordt de vlieger, met gebeden erop, opgelaten.

Op 6 mei viert de Velddrielse geloofsgemeenschap dat de Sint Martinuskerk 65 jaar bestaat en op 13 mei vieren twaalf kinderen hun Eerste Communie in de kerk. Pastor Jo Verhoeven, de vrijwilligsters van het communieproject en de ouders zijn trots op de communicantjes. "Ja", voegt pastoor Putman van de Franciscusparochie nog toe, "de vlieger bewijst dat de kerk jong en speels blijft."

Gebedjes
Kort na Hemelvaartsdag (10 mei), als de hemelvaart van Jezus wordt gevierd, wordt de vlieger 'opgelaten'. De kinderen hebben op de vlieger ook hun namen en wat gebedjes voor God geschreven. Onder andere een gebedje voor de man die vorige maand nog een ongelukkige val van de trap maakte in de toren. Verder staan er gebedjes op uit dankbaarheid voor vrede en gezondheid.

Te zien vanaf de A2
Alhoewel de kerk een paar kilometer van de A2 afligt, is de vlieger toch vanaf de snelweg te zien. Het lijkt of de vlieger in de toren is blijven hangen, maar voor de veiligheid is hij goed vastgemaakt. Het Guinness Book of Records zal de vlieger net niet halen, maar de feestvreugde is er zeker niet minder om in Velddriel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden