• De nieuwe gidsen zijn er klaar voor.
• De nieuwe gidsen zijn er klaar voor. Foto: aangeleverd

Ruim twintig natuurgidsen erbij in West-Betuwe

Algemeen 174 keer gelezen

NEERIJNEN • Maar liefst 22 nieuwe IVN-natuurgidsen kregen vorige week in Stroomhuis Neerijnen hun diploma. Twee deelnemers ontvingen een certificaat.

De anderhalf jaar durende opleiding tot IVN-natuurgids kwam tot stand door samenwerking tussen IVN West-Betuwe en Stroomhuis Neerijnen. IVN is het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid.

De theorielessen vonden om de twee weken plaats in het Stroomhuis. De zaterdag daarop werden praktijklessen gegeven in de vorm van excursies in het Rivierengebied. De inhoudelijke inbreng kwam van de leden van het eigen IVN-opleidingsteam en van diverse specialisten uit de regio op het gebied van vlinders, vogels, planten, et cetera.

Adoptiegebied
Eén van de kernopdrachten van de opleiding was het 'adoptiegebied': alle deelnemers kozen zelf een gebied uit, hielden daar gedurende vier seizoenen hun natuurwaarnemingen bij en maakten daar een verslag van. Resultaat is dat er van allerlei stukjes Rivierengebied gedetailleerde inventarisaties zijn gemaakt met interessante beschrijvingen en mooie foto's. Daarnaast gaven de gidsen in opleiding als praktijkoefening zelf excursies in hun eigen adoptiegebied, dat ze inmiddels tot in detail kennen.

De nieuwe gidsen staan klaar om hun enthousiasme en kennis te delen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden